Als bedrijf zijnde komt het voor dat er vernieuwd moet worden binnen het bedrijf. De oude computers en het netwerk voldoen naar verloop van tijd niet meer aan de eisen. De apparatuur slijt en wordt langzamer. Om dit te verhelpen start u een ICT project waarbij het netwerk wordt vernieuwd. Maar voor dit project heeft u niet de juiste mensen in huis. Wat gaat u nu doen? Eén of meerdere personen aannemen of werken met gedetacheerden?

Vaste dienst vs detachering

Om ICT projecten tot een succesvol resultaat te brengen kan het nodig zijn om nieuwe mensen aan te nemen. Wanneer het slechts één project betreft moet u hier wel goed over nadenken. Als u iemand voor vast aanneemt zal deze persoon na het project blijven. Op deze manier krijgt u hogere kosten, maar heeft u wel meer technische kennis in huis. Mocht u er zeker van zijn dat er meerdere projecten volgen dan is het verstandig om iemand voor vast aan te nemen.

Wanneer u slechts tijdelijk een ICT professional nodig heeft kan het verstandig zijn om naar detachering mogelijkheden te kijken. Een gedetacheerde is een professional die door een andere organisatie wordt uitgeleend zodat u uw project kunt realiseren. Een detacheringsbureau kan voor u de perfecte kandidaat zoeken en aanbieden. Vaak hebben zij al een groot netwerk van professionals waardoor het weinig tijd zal kosten voordat er iemand bij u aan de slag zou kunnen. Mocht de geschikte persoon hier niet tussen zitten dan zullen zij voor u op zoek gaan. Het voordeel van detachering is dat er van te voren afgesproken kan worden wat er gedaan moet worden in een bepaald tijdsbestek. Hierna zal de gedetacheerde weer ergens anders gaan werken. Een bedrijf zoals Ritchie-solutions kan u voorzien van de beste ICT professionals. Zij hebben professionals in huis met verschillende expertises zoals:

Netwerkbeheer; grote computernetwerken worden regelmatig uitgebreid. Dit brengt risico met zich mee. Want wordt de juiste apparatuur wel aangeschaft en beveiligd? Een netwerkbeheerder zorgt er voor dat uw netwerk up and runnning blijft. Door netwerkbeheer uit te besteden bent u er zeker van dat uw netwerk in goede handen is. De gedetacheerde professional luistert naar uw wensen en richt het netwerk zo ideaal en veilig mogelijk in.

Systeembeheer; een systeembeheerder zorgt ervoor dat alles binnen uw bedrijf werkt wanneer het moet werken. De systeembeheerder is de eerste persoon die u aan de lijn krijgt bij problemen. Hij of zij zal deze direct voor u oplossen. Dit kan zowel op afstand als op locatie zijn.

Ook voor diensten zoals virtualisering of Cloud computing kunt u bij Ritchie-solutions terrecht.

Conclusie

Bij een meerjarig project of te kort aan werknemers is het verstandig om iemand in vaste dienst te nemen. Voor kleinere projecten tot ongeveer 1 á 2 jaar is detachering aan te raden. Op deze manier maakt u geen onnodige kosten waardoor u wellicht in de problemen raakt. U kunt natuurlijk altijd in overleg met een detacheringsbureau een contract opstellen waarbij u iemand voor onbepaalde tijd in dienst kan nemen. Op deze manier bent u voorzien van de gemakken van een gedetacheerde maar heeft u in principe iemand in vaste dienst.