Geschiedenis van e-sigaret
Ene Herbert A. Gilbert had een apparaatje ontwikkeld dat een nicotine oplossing kon omzetten naar stoom die je kon inademen. In het jaar 1963 heeft deze zelfde Herbert A. Gilbert een patent aangevraagd op het apparaatje dat een nicotine oplossing kon omzetten naar stoom. Echter is het product nooit op de markt gekomen en bekend geworden.

Het was een Chinese apotheker genaamd Hon Lik die met de eerste e-sigaret de markt op ging, hij deed dat in 2004. Zijn ontwerp produceerde een rook achtige damp die nicotine bevatten, deze damp kun je inademen en komt via de longen snel in de bloedbaan terecht.

Stoppen met roken
De e-sigaret was en is nog altijd bedoelt als hulp middel om te kunnen stoppen met roken. Ook kun je de e-sigaret als alternatief gebruiken voor de klassieke variant van de sigaret.

e-sigaret als hulpmiddel bij stoppen met roken
Je kunt de e-sigaret prima gebruiken als hulp middel om te stoppen met roken, omdat je bij een e-sigaret het nicotine percentage naar eigen wens kan bepalen.

Na dat je een keuze hebt kunnen maken welke smaken e-liquid je wil gaan dampen is het belangrijk dat je ook het juiste nicotine percentage neemt om mee te starten. De keuze hoeveel procent nicotine het juiste percentage is is afhankelijk van welke sigaretten je rookt. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben wij een opsomming opgesteld:

0mg, voor stoppers of niet rokers
6mg, lichte light sigaretten/shag
12mg, standaard sigaretten/shag
18mg, sterke sigaretten/shag

Kies het juiste nicotine percentage, hierna kun je beginnen met het structureel afbouwen van het nicotine percentage.

Je gaat voor je zelf bepalen over welke periode wil ik het nicotine percentage afbouwen naar 0 procent nicotine. Vervolgens meng je de gekozen e-liquid met een e-liquid van de zelfde smaak die geen nicotine bevat. Zo kun je het nicotine percentage maandelijks met kleine stapjes afbouwen naar 0 procent nicotine.

Waar jouw e-sigaret kopen?
Om de e-sigaret te gebruiken als hulpmiddel om te kunnen stoppen met roken zal je een e-sigaret moeten kopen.

Waar kun je nou het beste een e-sigaret kopen? Tegenwoordig is de e-sigaret te koop op vele plekken; in tankstations, supermarkt, tabakszaak, en in de speciaalzaak voor e-sigaretten.
Vaak is het personeel van tankstations en supermarkten niet echt goed op de hoogte van hoe een e-sigaret daadwerkelijk werkt. Hierdoor kun je dan helaas niet het maximale uit je e-sigaret halen en zal je de e-sigaret wellicht snel aan de kant leggen. Wil je wel serieus aan de gang met een e-sigaret ga dan naar een e-sigaret speciaalzaak, zij kunnen u een goed advies geven. Ook bieden de e-sigaret speciaalzaken vaak de mogelijkheid om alle e-liquid smaken te proeven. Zo voorkomt u een miskoop op het gebied van smaak en ook op het gebied van het nicotine percentage.