Het eind van het jaar nadert, hoogste tijd om de interieurtrends voor het jaar 2015 nog een keer te belichten. In dit artikel komen kleuren, stijlen, materialen en structuren naar voren.

Kleuren

De kleuren die we gaan zien in 2015 zijn onderverdeeld in basiskleuren en accentkleuren. Opvallend is dat de kleuren allemaal natuurlijke kleuren zijn. De basiskleuren zijn oatmeal, roest, beige en andere buintinten. Bij de accentkleuren kun je denken aan kleuren die de basiskleuren wat versterken. Deze kleuren zijn geel en warm oranje, maar ook denim blauw en grijs kunnen de basis verstreken om het geheel wat pittiger te maken. Voor accessoires zijn pasteltinten en hier en daar wat goed de trend.

Stijlen

De Scandinavische stijl, puur en basic, blijft ook komend jaar terugkomen. De combinatie van een industriële en ambachtelijke stijl  mag dit jaar met simpele accessoires uitgebreid worden.

Er wordt komend jaar ook met verschillende lagen gewerkt, om zo het strakke en minimalistische geheel wat sfeervoller te maken. Om het sfeervoller te maken wordt er gebruik gemaakt van prints en dessins in Afrikaanse stijl. Wat dus nu nog een tegenstelling lijkt, mag komend seizoen gewoon samengebracht worden.  Denk bijvoorbeeld aan een strakke design fauteuil met een leuke print of een warme kleur.

Materialen

De ambachtelijke trend zet zich ook voort in de materialen. In 2015 draait het om het herontdekken en opnieuw combineren van bestaande materialen.  Pure materialen als wol, leer, papier, hennep en raffia zullen steeds vaker terugkomen in producten.

Belangrijk is dat er steeds meer zal worden gekeken naar de gevolgen voor het milieu bij het kiezen van materialen.

Structuren

Structuren die weer helemaal terug van weggeweest zijn, zijn oude technieken als breien, knopen en haken. Zij zorgen voor goed zichtbare, stoere structuren. Dit past ook weer helemaal bij de ambachtstrend. Constructies mogen gezien worden en er mag gecombineerd worden met grove structuren en fijne weefsels.

Voor meer informatie over interieur kun je terecht op de interieurexpert.