Het is eenvoudig om tientallen euro’s te besparen door internet thuis abonnementen te vergelijken. Bepaal eerst of je enkel internet wilt, internet en tv of internet,tv en vaste telefonie.

Alleen internet thuis vergelijken

Het goedkoopste abonnement is met enkel internet. Zo heb je bij Tele2 al internet thuis voor gemiddeld € 19,83. Let bij het vergelijken van internet abonnementen op het type verbinding en de snelheid. Er zijn drie typen verbindingen: DSL, kabel en glasvezel. DSL is de goedkoopste variant met snelheden tot 100 Mbit/s. Met kabel kan je tot maximaal 300 Mbit/s halen en met glasvezel tot 500 Mbit/s. Glasvezel is het nieuwste type verbinding tevens ook het minst voordelige. Er treedt echter wel het minste snelheidsverlies op en is het meest betrouwbaarst.

Wanneer je af en toe surft op het internet, is een snelheid van 20 Mbit/s voldoende. Wil je ook af en toe bestanden streamen en downloaden, dan is het aan te raden om te kiezen voor een internetsnelheid van minimaal 50 Mbit/s. Download en stream je regelmatig of speel je online games, dan is een internetsnelheid van minimaal 100 Mbit/s aan te raden.

Internet thuis vergelijken op basis van bellen en tv

Naast internet kan je ook kiezen voor tv en telefonie. Bij het kiezen van een internet thuis abonnement met televisie moet je vooral letten op het aantal zenders. Zo zitten er grote verschillen in het zenderaanbod van de verschillende providers. Je kan bijvoorbeeld bij Tele2 kiezen voor 20 zenders en bij Ziggo voor 115 zenders. Ook verschilt het aanbod van zenders in HD. Bepaal voor jezelf hoeveel tv-zenders je echt kijkt en kies aan de hand daarvan een geschikt abonnement.

Mocht je veel gebruik maken van je smartphone, kan je er voor kiezen om geen vaste telefoonlijn aan te schaffen, hierdoor ben je goedkoper uit in de maand. Je kan er ook voor kiezen om wel te gaan voor vaste telefonie. Bij alle providers kan je goedkoop bellen, dit betekent dat je voor een bepaald bedrag per minuut kan bellen. Ook kan je vaste telefonie ‘afkopen’, je betaalt hierbij een vast bedrag per maand waardoor je onbeperkt kan bellen.