Als je begint met rijlessen heb je de keuze uit veel verschillende rijscholen. Waar moet je eigenlijk op letten als je op zoek gaat naar een rijschool?  Hieronder zijn alle punten weergegeven met een beknopte uitleg. Moet je kiezen voor prijs, lesduur, instructeur of slagingspercentage?

  • Het slagingspercentage geeft vaak een goed beeld van de kwaliteit van de rijschool. Echter is het niet bindend, vooral kleinere rijscholen kunnen pech hebben bij het examen van de leerling. Kijk daarom ook even naar het aantal leerlingen, een lager slagingspercentage betekend dus niet in alle gevallen dat de rijschool slechter is.
  • De duur van de rijles is ook verschillend bij veel rijscholen. Veel rijscholen hanteren een les uur van 50 minuten, tijdens dit les uur moet je ook nog andere leerlingen ophalen of wegbrengen. Bij andere rijscholen wordt een les uur gerekend als 60 minuten. Een les duur van 60 minuten is dan in je gedachten ook duurder, maar in verhouding valt dit vaak erg mee. Het is dus goed om te kijken hoelang je lest en wat dit doet met de prijs van de rijles.
  • De prijs per les is vaak een van de meest doorslaggevende factoren bij het kiezen voor een rijschool. Het verschil tussen de 50 en 60 minuten speelt hierbij een rol. De lessen worden dan vaak aangeboden als les pakketten. Break rijschool Rotterdam biedt bijvoorbeeld lessenpakketten aan met CBR examen erbij inbegrepen.
  • De klik met zowel de instructeur als de auto moet er zijn bij de leerling. Het is daarom goed om eerst ene proefles te nemen en te kijken of de rijschool ook bij jouw past. Wil je liever een vrouwelijke, dan een mannelijke instructeur, dan is het fijn als de autorijschool in je wensen kan voorzien.

Woon je in de omgeving van Rotterdam, Dordrecht en omstreken, dan kun je even een kijkje nemen op de website van Break autorijschool Rotterdam. Bij Break staat klanttevredenheid voorop!