Heb je last van pijn aan de knie door een blessure? En verhinderd je dit tijdens het dagelijks leven? Dan kan een bandage voor de knie je misschien ontlasten.

 

Een band om de knie zorgt ervoor dat er druk op de knie komt te staan waardoor je de minder minder heftig voelt. Op deze manier worden de pijnklachten verminderd, waardoor je weer actiever kunt bewegen. Deze ondersteuning voor de knie zorgt ervoor dat vanzelfsprekende dagelijkse handelingen weer makkelijker kunnen worden uitgevoerd. Koop nu gemakkelijk online de perfecte knieband voor jouw blessure! Maar, hoe weet je nou precies welke brace je het beste kunt gebruiken in jouw situatie? Met een antwoord op deze vraag kun je een kniebrace online gaan bestellen.

In welke situatie gebruik je een kniebandage?

 

Pijn aan de knie kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende klachten aan de knie die verminderd kunnen worden met een kniebrace of kniebandage zijn:

Instabiliteiten in de knieknie-brace-online

  • (Kruis)bandrupturen
  • Distorsies in de knie
  • Artrose in de knie
  • Patellofemorale pijnklachten
  • Runners knee
  • Jumpers knee

En meer knieblessures en pijnklachten

 

Om de juiste bandage uit te kiezen voor jouw pijnklachten is het verstandig om een arts in te schakelen om advies te vragen. Je moet namelijk eerst goed weten wat de oorzaak is van je pijnklachten. Als dit bekend is, kan er een passende oplossing gevonden worden, misschien wel in de vorm van een kniebrace. Vaak is het in milde gevallen zo dat je met behulp van een brace het grootste deel van de pijn kunt wegnemen. Let op: het is niet zo dat je met behulp van een bandage de pijn kan weghalen, het is alleen zo dat de pijn verminderd. Zodra de bandage af gaat zal de pijn (waarschijnlijk) geleidelijk weer terugkomen. De bandage voor de knie is dan ook specifiek bedoelt om de pijn dragelijker te maken tijdens het geneesproces.