Als u een zinken dakgoot overweegt of van plan bent deze te vervangen moet u voor een gemiddeld rijtjeshuis al snel denken aan zo’n 1400 Euro, inclusief BTW ( van 21%). In deze kosten zijn dan vaak al wel de voorrijkosten meegerekend, zoals ook het inmeten, verwijderen van oud materiaal en een aansluiting op bestaand hemelwaterafvoer.
Zinken dakgoten worden vaak aangeleverd in de lengte van drie meter. Gemiddeld ligt de prijs van een zinken dakgoot van drie meter, met een gemiddelde diepte, op zo’n vijftig euro. Let wel, de diepte van een goot kan in prijs natuurlijk wel zijn verschil uitmaken. Er wordt immers meer zink gebruikt.
Zink heeft voordelen en steeds vaker wordt er voor zink gekozen. De voordelen van een zinken dakbedekking zijn de duurzaamheid en de toepassingsmogelijkheden. Doordat de zinkprijs de laatste jaren weer iets is gedaald wordt tegenwoordig ook steeds vaker gekozen voor een algehele zinken dakbedekking. De toepassingsmogelijkheden zijn breed. Eigenlijk is alles mogelijk.
Bij een dakgoten bedrijf is het vaak mogelijk een indicatie te krijgen van de kosten op uw woning. Elke woning is immers anders. Ook de wensen van huiseigenaren verschillen sterk.

Wanneer u een zinken dakgoot overweegt of wilt laten vervangen is het wel van belang u goed te informeren en voor gespecialiseerd vakmanschap te kiezen. Niet alleen kunt u dan terugvallen op de geleverde garanties (bij een zinken dakgoot moet u al snel denken aan tien jaar), maar u weet ook zeker dat goed opgeleide en gediplomeerde mensen zich bezig houden met uw dakbedekking en een goed functionerend afvoersysteem, waarbij het hemelwater naar behoren afgevoerd wordt, zonder lekkages of ander ongemak. Deze vakmensen zijn ook prima in staat in te spelen op onverwachtse problemen.
Tevens kunnen zij een offerte voor u aanmaken met een indicatie die van toepassing is op uw woning.