Kriebelhoest irritant? Jazeker, is het onschuldig? Nee zeker niet, Kriebelhoest gevaarlijk? Jazeker, die kans zit er gewoon in. In dit artikel zullen wij je dan ook meer informatie verschaffen over kriebelhoest, wat het precies is, wat de gevolgen kunnen zijn, hoe je er vanaf komt, maar ook zeker waarom het dus niet zo onschuldig als sommige mensen denken.

Kriebelhoest komt zomaar opzetten, vaak op momenten dat het totaal niet uitkomt. Maar het lichaam heeft hoesten nodig, want met hoesten haalt het lichaam het laatste vuil dat in de longen aanwezig is, uit de longen. Eigenlijk is het hoesten wat je doet door de kriebelhoest niks anders dan je longen schoonvegen, maar het is bijzonder irritant. Het proberen om kriebelhoest tegen te houden is gevaarlijk, zeer gevaarlijk zelfs. Nu je de reden weet waarom een mens hoest kan jij jezelf dat misschien beter indenken, mensen die toch proberen om het hoesten tegen te houden, i.p.v. te verminderen doormiddel van normale en veilige oplossingen lopen een extra vergrote kans op bijvoorbeeld longontsteking, iets wat je daadwerkelijk niet moet willen riskeren.

Doktoren in Nederland en in andere landen zien hoesten en dus ook zowel kriebelhoest als vastzittende hoest een symptoom. Wanneer wij het over een symptoom hebben wilt dat dus zeggen dat het lichaam iets aangeeft, een kenmerk of een klacht en behoren bij een bepaalde ziekte. Wanneer je één keer een hoestje heb zoals de kriebelhoest dan wilt dat absoluut niet meteen zeggen dat er een grote achterliggende ziekte op de loer ligt, gelukkig niet. Toch is het wel verstandig om wanneer je vaak te maken hebt met kriebelhoest om dit goed in de gaten te blijven houden, het hoeft niet maar het kan wel dat het lichaam in dit geval echt iets wilt aangeven. Het opzetten van kriebelhoest heeft namelijk ten alle tijden iets te maken met je leefstijl, dus het leven dat je op dat moment leidt.