Een kunstkerstboom kan in nu zelfs als een illusie dienen van een echte kerstboom. Al wil ik beiden kerstbomen niet echt of nep noemen er is een klein verschil tussen deze twee soorten die bijna volledig buitenbeeld raakt. Hoogwaardige kunstkerstbomen zijn namelijk eigenlijk niet meer te onderscheiden van een echte kerstboom en er zijn ook veel experimenten geweest om te kijken of de consument een kunstkerstboom kon vinden tussen een groep echte kerstbomen. Het lukte veel mensen niet om de kunstkerstboom van de echte kerstbomen te onderscheiden. Wil jij nu ook een kunstkerstboom kopen ter illusie van een echte kerstboom? Lees dan dit artikel om meer te weten te komen over deze bijna echte kerstbomen.

De echte kerstboom is overbodig en duur

De echte kerstboom is inmiddels overbodig en zeker duur te noemen. Als je kijkt dat je echte kwaliteit kunstkerstbomen kan krijgen vanaf honderd euro wat bijna niet te onderscheiden is van echte kerstbomen. En als je dat neerlegt naast een echte kerstboom die je jaarlijks voor 15 tot 30 euro moet worden vervangen met al het gerompslomp wat daarbij komt heb je de kunstkerstboom al in vier jaar terug verdient. Daarbij zorgt de kunstkerstboom voor veel gemak en aangezien het verschil niet zichtbaar is en zelfs de geur en dennen gemanipuleerd kunnen worden is er geen reden meer om een echte kerstboom te nemen.

Nordmanspar kopen of kunstkerstboom kopen?

Weet je nog niet wat voor kerstboom je graag wilt kopen? Je kan een kunstkerstboom kopen of bijvoorbeeld een Nordmanspar. Het voordeel is wel dat het nu mogelijk is om dat jaarlijkse gerompslomp van een echte kerstboom overboord te gooien door een Nordmanspar te kopen. De kunstkerstbomen zijn overigens van nog veel meer gemakken voorzien want een kunstkerstboom kan je jaarlijks opbergen in 15 minuten tijd, hij is niet van een echte kerstboom te onderscheiden en als klap op de vuurpijl kan je hem zelfs dezelfde dennen en geur geven  als een echte dennenboom.