Het zal u vast en zeker niet ontgaan zijn: de groeiende populariteit van industriële lampen. In steeds meer interieurs wordt een industrieel tintje geïntegreerd met een industriële lamp of bijvoorbeeld een klassieke stellingkast. Een van de voornaamste voordelen van industriële lampen is de brede inzetbaarheid van deze lampen. Zo kan een industriële lamp zowel in een modern, als in een klassieker interieur goed tot z’n recht komen. Daarbij is het aanbod aan industriële lampen in de afgelopen jaren sterk gegroeid, waardoor u vrijwel altijd een lamp zal vinden die aansluit bij uw huidige inrichting.

Tip: een industriële lamp kan de sfeer in uw woning terugbrengen. Kies bijvoorbeeld voor een kleine, klassieke industriële lamp in de slaapkamer. Dit zorgt voor een romantische sfeer!

Verschillende soorten industriële lampen

Industriële lampen komt u tegenwoordig overal tegen, op internet, in woonwinkels, etc. Er zitten belangrijke verschillen tussen deze lampen. Zo wordt een deel van de lampen rechtstreeks uit voormalige communistische landen gehaald, waar de lampen voornamelijk in de tweede helft van de vorige eeuw gebruikt werden in grote fabriekspanden. Het merendeel van de industriële lampen uit veel woonwinkels wordt echter in fabrieken geproduceerd en zijn dus aanzienlijk minder klassiek dan u wellicht denkt. De authentieke gebruikssporen worden simpelweg nagemaakt op de lopende band in de fabriek.

Veel oude lampen bevat lichte beschadigingen, die zo goed mogelijk worden weggewerkt zonder het authentieke karakter van de industriële lamp aan te tasten. Een opgeknapte lamp heeft dan ook veel meer karakter dan de namaaklampen die in veel bouwmarkten te krijgen zijn. Het is tegelijkertijd zonde om de prachtige lampen die anders weggegooid zouden worden niet her te gebruiken.

Een industriële lamp online bestellen

Er zijn verschillende websites waarop u authentieke industriële lampen kunt bestellen. Hoewel deze lampen vaak al behoorlijk oud zijn, kunnen ze nog vele jaren meegaan. Daarbij is het aanbod aan authentieke industriële lampen erg groot.

Kiest u voor een industriële vloerlamp, voor een wandlamp of voor een lamp op tafel? Ook kunt u kiezen tussen een grote, moderne en strakke industriële lamp of een kleiner, klassieker model.