Ledstrips zijn praktisch en overal toepasbaar, led strips geven u de mogelijkheid om op subtiele en zeer simpele manier sfeer te geven aan iedere ruimte in en rondom uw huis. Of het nu gaat om sfeerverlichting in uw slaap- of woonkamer of mooie lichteffecten achter een bar of restaurant: met een led strip kunt u uw fantasie de vrije loop laten.

Sommige ledstrips zijn waterproof, namelijk IP68. Die kunnen dus ook buiten gebruikt worden. Lengtes die langer dan 5 meter zijn moeten verlengd worden met verlengstukken die niet waterproof zijn. Deze koppelstukken moeten dan waterproof gemaakt worden met behulp van van een silicone-vloeistof kit. Echter zijn de toepassingen werkelijk ontelbaar en geven altijd een indrukwekkend resultaat. led strips zijn eenvoudig om een optimale (sfeer)verlichting in een kamer of ruimte te verzorgen. Ze zijn niet alleen gebruiksvriendelijk, ze kunnen tegelijkertijd ook erg makkelijk aangelegd worden.

De ledstrips zijn meestal met plakranden waar ‘3m’ op staat. Door die plakranden kan je ze bijvoorbeeld onder de rand van een kastje en dergelijke meubels monteren. Ook in bedrijven kan led verlichting toegepast worden zoals in restaurants (zoals opgenoemd, bars, winkels, cafetaria’s en ga zo maar door. En als je een ledstrip koopt en plakt, wil je zeker dat deze een lang leven leidt. Voor led-verlichting wordt vaak een levensduur van 45.000 tot wel 100.000 branduren gegeven.

Ter vergelijking: een normale gloeilamp heeft ongeveer een levensduur van 1000 branduren. Kortom: ledstrips leven van 45 tot 100 keer langer dan gloeilampen. De levensduur van led ledstrips zijn zo lang, omdat ze veel minder warmte genereert dan andere soorten van verlichting. En hoe minder warmte, hoe langer het levensduur. Net zoals bij de mensheid, gaat de levensverwachting van ledverlichting ook steeds hoger, door de technische ontwikkelingen. Je hebt dus een heel groot aantal gelukkige jaren samen met je led strips!

Led strips zijn toekomst!