Berlijn is een fijne stad voor een stedentrip. Er zijn veel bezienswaardigheden, luxe winkels en voldoende vervoersmogelijkheden. De taxi’s zijn betaalbaar, met de metro kun je heel Berlijn doorreizen en veel stukken zijn lopend te doen. Je kunt dan onderweg een hapje eten bij een lunchroom of een drankje doen op een van de vele terrassen.

In vergelijking met andere steden zoals Londen en Barcelona is Berlijn relatief goedkoop. Er zijn geweldige restaurants waar je voor een klein bedrag kunt eten. Ook zijn de kosten voor de mixdrankjes in de clubs vergelijkbaar met prijzen in Nederland.

Eten in Berlijn

In Berlijn is elke internationale keuken wel terug te vinden. Je kunt sushi eten in Japanse restaurants, van een pasta genieten bij Italiaanse eetzaken of van de souflaki smullen in een van de Griekse tentjes.

Maar sla de Duitse keuken zeker niet over tijdens je stedentrip Berlijn. Een typisch Duits gerecht zoals een traditionele braadworst met aardappelsalade, curryworst of gehaktballetjes in roomsaus is zeker een aanrader. ’s Morgens kun je vaak koffie met een croissantje bestellen. Voor de liefhebber is ook er voldoende keuze uit Duitse lekkernijen zoals koffie met een Brezel, Sauerkraut of Flammkuchen.

Berlijn is underground

Deze Duitse stad staat ook bekend om het goede uitgaansleven. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de beste dagen om uit te gaan, maar er zijn clubs die ook op andere dagen zijn geopend. Er zijn geen sluitingstijden en je kunt dus de hele nacht losgaan op R&B, techno en andere muziek. Sommige clubs zijn goed verstopt en niet voor iedereen te vinden. Dat maakt Berlijn ook wel underground. Er worden namelijk wel eens feestjes gegeven die niet helemaal legaal zijn.

In het oosten van de stad zijn de meeste uitgaansgelegenheden te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de clubs bij Alexanderplatz en in de wijken Friedrichshain-Kreuzberg en Prenzlauer Berg. In het westen van Berlijn is de wijk Charlottenburg een aanrader.