Letselschade als gevolg van een motorongeval

Motorrijders zijn kwetsbaarder doordat ze niet worden beschermd door hun voertuig. Een motorongeval leidt dan ook vaak tot ernstig letsel. Als motorrijder wordt u vaak laat opgemerkt door de automobilist. Draag daarom altijd een reflecterend veiligheidshesje. Zo kunt u ernstige ongelukken zoveel mogelijk voorkomen. Vooral op de snelweg ontstaan de zwaarste motorongelukken.
U kunt na een dergelijk motorongeval te maken krijgen met lichamelijke maar ook met psychische schade. Dit zorgt voor hoge kosten. Denk hierbij aan medische kosten, verlies van inkomsten en pensioenopbouw. Dit is van toepassing wanneer u enige tijd niet kunt werken. In ernstige gevallen kunt u helemaal niet meer aan het werk. De letselschade advocaten van Letselschade Startpaginaz voorkomt dat u ook in de toekomst geen financiële schade oploopt.
Stappenplan bij een motorongeval
  1. Breng uzelf en betrokkenen in veiligheid.
  2. Schakel hulpdiensten in. Dit kan om een ambulance maar zeker ook om politie gaan. Deze zal proces-verbaal opmaken.
  3. Verzamel gegevens over de tegenpartij en maak foto’s van het ongeval en lichamelijk letsel dat u heeft opgelopen.
  4. Bezoek bij lichamelijke klachten diezelfde dag nog een huisarts of medisch specialist.
  5. Bij letselschade kunt u deze claimen bij de tegenpartij.
Op Letselschade Advocaten Startpaginaz vindt u een letselschadekantoor waar u terecht kunt gratis juridisch advies en juridische bijstand. Neem op de dag van het ongeluk contact met een letselschade advocaat.

Letselschadevergoeding claimen bij de tegenpartij

Na een motorongeluk is het zaak om letselschade zo snel mogelijk vast te stellen. De tegenpartij zal, wanneer deze aansprakelijk is, tot vergoeding over moeten gaan. Een vergoeding bestaat uit medische kosten, gemiste inkomsten en gemiste pensioenopbouw of studievertraging. Ook kunt u rekenen op vergoeding voor het inschakelen van hulp bij het huishouden of andere werkzaamheden. Uiteraard regelen de letselschade advocaten op Letselschade Startpaginaz je smartengeld en wettelijke rente.

Letselschade berekenen na een motorongeval

Noteer alle kosten die u maakt naar aanleiding van het motorongeval. Bewaar ook alle bonnetjes en rekeningen. De letselschade advocaat berekent nauwkeurig hoeveel schade u kunt claimen. Ze zorgen ervoor dat u het maximale aan schadevergoeding krijgt. De tegenpartij zal dit zo spoedig mogelijk op uw bankrekening storten. Wanneer de tegenpartij weigert te betalen dan ondernemen bij verdere juridische stappen. De letselschade advocaten nemen u het werk uit handen en hebben kennis van de wet- en regelgeving. Ook gaan ze met de verzekeraar van de tegenpartij in onderhandeling. Dit neemt bij u een hoop zorgen weg. Daarom vertrouwt u op de expertise van het letselschadebureau.