Dagelijks is het in het nieuws. De ECB gaat de rente verlagen. Dit betekent dat banken voor het stallen van geld moeten gaan betalen. Het gevolg hiervan is dat sparen geld gaat kosten. Economen verwachtten dat de spaarrente binnenkort negatief zal zijn. Met andere woorden u gaat betalen voor sparen. Veel spaarders zoeken daarom naar een veilig alternatief. Een woning kopen voor verhuur biedt een uitkomst. Een huis of appartement kopen voor verhuur is een veilige en rendabele belegging. Het rendement kan tot 6% oplopen.

Hoog rendement bij verhuur van woonruimte

Beleggen in woonruimte levert een hoog rendement op. Vanwege de woningnood binnen de Randstad is er veel vraag naar vrije sector huurwoningen. Hierdoor stijgen de huurprijzen jaarlijks. In steden zoals Den Haag en Amsterdam zijn de huurprijzen gemiddeld € 1.500, – p.m. Door binnen een aantrekkelijke locatie en voor een goede prijs te kopen kan er een hoog rendement worden verkregen. Hier een rekenvoorbeeld:

Stel dat je een woning koopt voor verhuur in Amsterdam voor € 295.000, – en voor € 1.450 verhuurd. Dan is jouw bruto € 17.400 / € 295.000 = 0,059 x 100 = 5,90 %. Dit rendement is na aftrek van 1,2% vermogensbelasting en kosten voor onderhoud onbelast. Vanwege het te kort aan woningen en hoge rendement is investeren in woningen een veilige en rendabele belegging.

Beperkte risico’s beleggen in woningen

Zoals elke belegging kent investeren in woningen ook risico’s. Als investeerder heb je echter geen last van conjunctuur zoals bij beleggen in aandelen. De risico’s die je bij beleggen in woning loopt zijn: leegstand en waardevermindering. Deze risico’s zijn echter beperkt. Er is namelijk een groot te kort aan huurwoningen. Door slim in te kopen en onder aantrekkelijke voorwaarden te verhuren is er een kleine kans op leegstand. Sterker nog in Amsterdam zijn huurwoningen gemiddeld binnen 2 weken verhuurd. Daarnaast stijgen de huizenprijzen binnen de Randstad jaarlijks. Daardoor kan de woning altijd tegen meerwaarde worden verkocht. Vanwege deze beperkte risico’s is investeren in woningen een veilige en rendabele belegging.

Hier vindt je meer informatie over woningen verhuren in Amsterdam