Lingerie kopen is voor vrouwen met een grote borstomvang soms best lastig. Bij de gemiddelde lingeriewinkel is dan de maat die nodig is niet te verkrijgen en krijg je al bijna een rood hoofd als je moet vragen om deze maat te bestellen. Dat is niet langer nodig. Er zijn namelijk ook winkels die specifiek gericht zijn op vrouwen met een wat grotere borstomvang/cupmaat. Lingerie in een grote maat hoeft ook niet oubollig te zijn maar kan ook zeker sexy en uitdagend zijn.

Lingerie die niet overal te koop is

Specialistische (web)winkels die grote maten lingerie verkopen bieden ook andere merken aan die je in de gemiddelde lingeriewinkel niet kunt vinden. Dit maakt dat je in deze winkels eerder kunt slagen ook al heb je een lastige BH maat.

Een BH moet vooral goed zitten

Een goed passende BH moet klachten voorkomen. Als vrouw met een grotere borstomvang kan je last van je rug krijgen of last hebben van pijnlijke borsten. Een goed passende BH moet dit voorkomen. Het is verstandig om naar een gespecialiseerde lingeriewinkel te gaan waar advies gegeven kan worden over het kiezen van de juiste BH.

XL Lingerie

Een van deze gespecialiseerde winkels is XL Lingerie in Arnhem. Naast een fysieke winkel is de lingerie van XL Lingerie ook online te bestellen in een gemakkelijke webshop. Mocht je er niet uit zijn welke maat je nodig hebt dan kun je langskomen in de winkel en kan de verkoopster samen kijken naar de juiste BH.

Hoe meet je jouw cupmaat?

De cupmaat is het verschil tussen onder- en bovenwijdte.

12 – 14 cm = A cup
14 – 16 cm = B cup
16 – 18 cm = C cup
18 – 20 cm = D cup
20 – 22 cm = E cup
22 – 24 cm = F cup
24 – 26 cm = FF/G cup
26 – 28 cm = GG/H cup
28 – 30 cm = J cup
30 – 32 cm = K cup
32 – 34 cm = L cup
34 – 36 cm = N cup