Heb je wel eens gehoord van de term ‘neurofeedback’? Wellicht heb je er al eens het een en ander over gehoord, maar weet je eigenlijk niet precies wat het inhoudt. Dat kunnen wij je uitleggen! Met behulp van de wetenschappelijke onderbouwde methode neurofeedback proberen we de hersenactiviteit te beïnvloeden, om zo bepaalde klachten en ziekteverschijnselen te verminderen. Met neurofeedback proberen we de hersengolven die met een klacht of ziekte verband houden te onderdrukken en de hersengolven die de klacht verminderen juist te versterken. Dat klinkt misschien ingewikkeld of zelfs een beetje eng, maar dat is zeker niet het geval. Veel mensen ervaren neurofeedback zelfs als erg verhelderend en leerzaam, omdat ze zien hoe hun hersenactiviteit samenhangt met hun ziekteverschijnselen. Bij de Hersenfabriek helpen onze gediplomeerde therapeuten je graag bij het verminderen van je klachten door middel van deze prettige manier van behandelen!

Neurofeedback kinderen

Wist je dat kinderen neurofeedback vaak als prettig en leuk ervaren? Kinderen vinden het vaak erg interessant om hun hersenactiviteit te bekijken en zij beleven veel plezier aan de filmpjes en spelletjes die bij deze behandelmethode komen kijken. Bovendien vinden we het bij de Hersenfabriek erg belangrijk om te tijd te nemen voor een kind en daarnaast een ontspannen en positieve sfeer te creëren. Omdat meer dan de helft van onze cliënten kinderen zijn, hebben wij ruime ervaring met deze doelgroep. Kinderen komen naar onze kliniek voor verschillende klachten, zoals concentratieproblemen, ADHD, autisme en leerproblemen. En ook kinderen die snel boos worden, kunnen bij ons terecht. Heb je vragen over neurofeedback voor kinderen? Wij beantwoorden ze graag!

De Hersenfabriek: neurofeedback Zwolle & neurofeedback Groningen

Ben je op zoek naar ‘neurofeedback Groningen’ of naar ‘neurofeedback Zwolle’? Dan zocht je vast op het internet naar een neurofeedbackpraktijk in Groningen of Zwolle. Bij de Hersenfabriek werken geschoolde therapeuten die je graag wegwijs maken in deze prettige manier om je klachten te verminderen. De Hersenfabriek heeft zowel een praktijk in Groningen als een praktijk in Zwolle. In Groningen kun je terecht bij therapeut Wendy Tukkers en in Zwolle bij therapeut Petra Westerhof. Op zowel de locatie in Groningen als Zwolle wordt dezelfde behandelmethode toegepast. Wij vinden het belangrijk dat het contact met de therapeut persoonlijk is en daarom krijg je altijd met dezelfde behandelaar te maken. Bovendien zijn wij altijd reëel over wat er wel en niet bereikt kan worden. Wil je persoonlijk kennismaken om te kijken of Neurofeedback iets voor je is? Neem dan gerust eens contact op!