Turkije is een populair vakantieland aan de Egeische en Middellandse Zee. Vanwege het warme klimaat en de toeristische badplaatsen komen er jaarlijks miljoenen toeristen de vakantie in Turkije doorbrengen.
Goedkoop land

Turkije is in de jaren ‘ 90 een populair vakantieland geworden doordat vliegreizen goedkoper werden en het op dat moment naar Nederlandse standaarden een extreem goedkoop land was. Al snel kochten vele Nederlanders een appartement aan de Turkse kust voor niet meer dan 10.000 gulden. In de loop der jaren is dit veranderd en zijn de prijzen in de toeristische gebieden aan de kust sterk gestegen. Bij het uitgaan in een discotheek in een badplaats als Alanya betaal je al snel 6 euro voor een biertje. Aan de andere kant is Turkije nog altijd het goedkoopste land voor een goedkope all inclusive vakantie.

Cultuur

Turken zijn erg gastvrij en bij het bezoeken van een winkel wordt je dan al snel uitgenodigd om thee te drinken. Het merendeel van de Turken is moslim en daardoor zal je veel islamitische gebruiken en invloeden in het land tegenkomen. Bij een begroeting zullen mannen elkaar op de wang zoenen en de vrouw een hand geven, het tegenovergestelde van onze gebruiken. Om van een onbezorgde vakantie te genieten met je rekening houden met deze cultuurverschillen en open staan voor een andere cultuur voor je vakantie in turkije. Het kan bijvoorbeeld erg irriterend zijn als je bij elke winkel aan de arm wordt getrokken om naar binnen te komen of je bij elke aankoop onderhandelingen moet voeren, maar als je je daar op voorbereid kan het ook erg leuk zijn.

Zonvakantie

De gemiddelde temperatuur in Turkije tijdens de zomermaanden bedraagt meer dan 30 graden en velen boeken dan ook een vakantie naar de zon. Op enkele dagen wordt ook zeker de 40 graden gepasseerd tijdens je vakantie in Turkije in de zomermaanden. Als je Turkije voor een langere periode bezoekt, zoals twee weken, dan zul je zien dat je in de tweede week al erg aan de warmte bent gewend. In de eerste week moet je erg oppassen voor de sterke zonnekracht waardoor je snel kan verbranden. Ook is het aan te raden om je goed in te smeren met een zonnebrandcrème met een hoge factor.