Online beleggen

Met de komst van het internet is er voor zowel beginnende als ervaren beleggers een heel nieuwe wereld open gegaan. De wereld van online beleggen biedt de mogelijkheden tot een maximaal rendement met een minimale inspanning. Dit maakt beleggen online populair onder heel veel beleggers. Om jou op weg te helpen in dit avontuur is in dit artikel beschreven wat je moet weten over online beleggen.

Voordelen online beleggen

Het belangrijkste voordeel van online beleggen ten op zichtte van beleggen via de bank zit hem de kosten. Online brokers vragen namelijk vaak alleen transactiekosten en geen bewaarkosten of andere commissies. Dit maakt beleggen via het internet een stuk voordeliger dan traditioneel beleggen. En lagere kosten zorgen direct voor een maximaal rendement.

Ook de snelheid waarmee je kunt reageren op veranderingen in de markt is een groot voordeel van online beleggen. Veel online brokers bieden je namelijk de mogelijkheid om 24 uur per dag via je laptop, tablet of smartphone te handelen. Zo kun je snel reageren op berichtgevingen en behaal je maximaal rendement.

Starten met online beleggen

Als je wilt gaan starten met online beleggen is het van belang dat je genoeg van beleggen afweet. Er is namelijk een verschil tussen online beleggen en succesvol online beleggen. Dit laatste bereik je alleen als je een maximale voorbereiding van kennis vergaring geniet. Alleen dan weet je precies wat je doet, wat je moet kopen of verkopen en hoe je maximaal rendement kun behalen.

Wanneer je voldoende kennis hebt over beleggen online dan is het tijd om een online broker uit te kiezen. Een online broker is de tussenpersoon die voor jou financiële producten koopt of verkoopt. Hierin heb je wereldwijd keuze uit duizenden online brokers. De verwachtte koop frequentie, je kapitaal, de kosten en de veiligheid zijn in deze keus van groot belang.

Bij veel brokers kun je aandelen apple kopen. Deze aandelen zijn volgens analisten een zeer sterke investering met een groot rendement.

Risico’s online beleggen

Bij het beleggen via het internet zitten dezelfde of zelfs meer risico’s dan bij traditioneel beleggen. Dit komt omdat de drempel om zonder voorbereiding te beleggen via internet lager ligt dan via je bank. Ook ontvang je via traditioneel beleggen eerder advies dan via online beleggen.

Dit laatste risico is te beperken door gebruik te maken van de gratis informatie die op het internet wordt aangeboden. Er zijn namelijk verschillende websites die uitgebreide koersinformatie en analyses aanbieden voor niks. Ook bieden veel online brokers trainingen en uitleg over beleggen online.