Al vele jaren is op vakantie naar Frankrijk één van de populairste vakanties van gezinnen. In Frankrijk is dan ook alles te vinden voor een perfecte vakantie.

Alles in één
Frankrijk heeft vele voordelen. De zon schijnt er vaker dan in Nederland. Er zijn mooie grote steden en door het hele land zijn vele historische plaatsen te vinden. Naast historische plekken, heeft Frankrijk schitterende stranden zowel in het zuiden van het land als ook aan de westkust. Zuid-Frankrijk staat bekend om de zonvakanties aan de Middellandse Zee.Unieke plekken
In Frankrijk zijn vele mooie plekken om te bezoeken. Op vakantie naar Frankrijk is een echte verrassingstocht. De natuur is zeer afwisselend. In Loire zijn indrukwekkende kastelen te vinden. De grotwoningen in het midden van Frankrijk trekken veel bekijks en dat is niet vreemd. In Normandië is veel te vinden over de Tweede Wereldoorlog en de invasiestranden met daarbij een burcht op een eiland en krijtstranden. In Bordeaux is heerlijke wijn om te proberen, terwijl een bezoekje aan Parijs je je in een andere wereld doet wanen. Als u meer wilt weten over Unieke Plekken in Frankrijk dan kunt u een kijkje nemen op de website van Camiel de Clercq. www.camieldeclercq.nl 

Accomodaties
Er zijn reisorganisaties die vakanties aanbieden in Frankrijk. Frankrijk is ingesteld op kampeerders en dat is dan ook te merken aan het groot aantal campings. Daar zijn stacaravans, ingerichte tenten, huisjes maar ook veel kampeerplaaten te vinden. De campings zijn relatief goedkoop in vergelijking met Nederland. Met de caravan naar Frankrijk kan net zo duur zijn als een net zo lange vakantie in Nederland vieren.

Praktisch
In Frankrijk betaal je met de euro. Dat is makkelijk. In grote supermarkten, vaak in de buurt van snelwegen, is alles, maar dan ook alles wat je zoekt te vinden. Frankrijk is over het algemeen wel iets duurder dan Nederland, maar meestal zijn alle voedingsproducten terug te vinden in de supermarchés. Op de grote snelwegen zijn er delen waar tol wordt geheven. Daar kan/moet met een creditcard worden betaald.