Zowel in de lente als de zomer is een vakantie naar de Spaanse zon erg populair onder Nederlanders. Dat is niet voor niks, want Spanje is een heerlijke vakantiebestemming gedurende deze seizoenen. Om die reden vindt je in bekende badplaatsen zoals Lloret de Mar hordes met landgenoten. Echter kun je in Spanje ook terecht als je gewoon in alle rust wilt genieten. In dit artikel lees je alles over dit mooie vakantie land.

Klimaat en temperatuur

Gedurende de zomermaanden is het in Spanje gemiddeld meer dan 30 graden. Wanneer je je vakantie viert in een van de bekende badplaatsen, voelt het echter niet te warm aan. Bovendien kun je mooi bruin worden op de vele stranden die het Zuid-Europese land te bieden heeft.

Groepsreizen

Wanneer je op vakantie gaat met een grote groep, kunnen de kosten nogal snel oplopen. Vooral wanneer je kiest voor een hotel met all-inclusive verzorging. Een goed alternatief om toch gezamenlijk te genieten is een Chalet in Spanje. Deze accommodaties zijn relatief gezien een stuk goedkoper en bieden je bovendien de rust die een hotel vaak niet kan bieden. Boek echter je chalet Spanje wel op tijd aangezien het in de zomermaanden behoorlijk vol is. Wees er bovendien zeker van dat je chalet is voorzien van een airco.

Stedentrips Spanje

Bezoek je Spanje om te genieten van de mooie cultuur, kunst en architectuur die het land te bieden heeft? Dan heb je keuze uit veel ontzettende mooie stedentrips zoals een Stedentrip Barcelona of een Stedentrip Valencia. Deze steden zijn interessant en leuk genoeg om je meerdere dagen te vermaken. Zorg er echter wel voor dat je goed verzekerd bent wanneer je deze grote steden bezoekt. Een reisverzekering afsluiten is verstandig omdat je in deze steden redelijk gemakkelijk beroofd kunt worden van je dierbare bezittingen. Je kunt daarom beter het risico niet nemen, en een reisverzekering afsluiten.