Bang in het verkeer

Bang zijn in het verkeer is geen pretje. Wist je dat er veel mensen in het bezit zijn van het rijbewijs, maar niet zelfstandig de weg op durven te gaan. In het bezit zijn van het rijbewijs is één. Een tweede is het durven rijden, dit klinkt misschien gek, maar er zijn veel mensen die niet durven autorijden om verschillende redenen. Sommige van hen zijn bang om op de snelweg te rijden, omdat zij dit te lang niet hebben  gedaan. Het niet goed beheren van de speciale verrichtingen wordt ook gezien als een van de obstakels bij het autorijden.

Mogelijke oorzaken

Mogelijke oorzaken voor de angst om te autorijden zijn bijvoorbeeld het langdurig niet hebben gereden in een auto, omdat deze niet in het bezit was of omdat de partner altijd rijdt. Een andere oorzaak kan een ‘traumatische ervaring’ in het verkeer zijn. Door een ongeluk slaat de angst er meestal snel in. De een is hier gevoeliger voor dan de ander. Mogelijk zijn er nog meer oorzaken, maar dit zijn de voornaamste redenen die wij te horen krijgen bij Skill rijschool Dordrecht.

Opfriscursus iets voor jou?

Of de opfris cursus iets voor jou is? Als je bang bent om te rijden is het goed om een opfriscursus te volgen bij een ervaren instructeur, getraind in het geven van deze cursussen. De instructeur van bijvoorbeeld Skill autorijschool Dordrecht gespecialiseerd in het geven van deze opfriscursus. Tijdens deze cursus zul je starten op de manier die voor jou wenselijk is. Het is dan ook mogelijk om zelf te bepalen hoe lang de cursus duurt. Er kan een enkele les worden genomen, maar natuurlijk ook meerdere. Het is belangrijk dat de leerling zich weer veilig voelt in het verkeer. Als de instructeur aanraadt om meerdere lessen te nemen, dan is het goed om dit natuurlijk wel in overweging te nemen. Skill is een van de rijscholen Dordrecht, maar Skill onderscheidt zich door zowel de prijs als de gedrevenheid van de instructeur!