Ons kantoor is de plek waar we dagelijks te vinden zijn. Achter ons bureau vervullen we onze werkzaamheden en het liefst doen we dat natuurlijk in een schone omgeving. Voldoet u werkplek aan deze eisen?

Prettig werken

Allereerst is het voor ons zelf prettig om te werken in een schone rustige omgeving. Geen zwijnenstal waar de etensresten je om de oren vliegen en waar je amper vrij kunt bewegen omdat de ruimte vol gebouwd is met meubelen en ander materiaal. Dit komt de productiviteit zeker niet ten goede.

Een goede indruk geven

Daarnaast zullen naast werknemers ook regelmatig klanten het kantoor bezoeken. Om een goede indruk te geven zal de werkomgeving er netjes uit moeten zien. Een goede uitstraling werpt zijn vruchten af en verbetert de klantrelatie aanzienlijk. Het moet een plek zijn waar je graag komt.

Een aantal handige tips om uw kantoor een rustig karakter te geven zijn:

Opruimen: Het is raadzaam om zeker één keer per week goed te stofzuigen en de bureaus schoon te maken. Zo blijft het lekker fris en ziet het er netjes uit.
Archivering: Laat niet overal uw papieren slingeren, maar maak gebruik van handige roldeurkasten. Deze specifieke kasten zijn handig in gebruik, omdat u hiermee ook ruimte bespaart vanwege het ontbreken van deuren die open slaan.
Weg met onnodige spullen: Als u goed om zich heen kijkt kunt u waarschijnlijk wel wat dingen vinden die u nooit gebruikt. Verhuis deze spullen naar een andere plek om zo meer ruimte te besparen.
Functionele bureaus: Kies niet voor extreem grote bureaus als u deze toch niet helemaal benut. Een bureau op maat werkt beter en neemt minder plek in uw kantoor.

Als u deze punten in uw achterhoofd houdt zult u merken dat het veel fijner werken is in een rustige kantooromgeving en wellicht zullen de complimentjes binnenstromen!