In deze tijden van digitalisering gaat alles steeds makkelijker: televisie kijken via je computer, communiceren via je computer, maar ook radio luisteren via je computer!

In deze digitale tijden heb je niet eens meer een fysieke radio nodig, maar enkel een internetverbinding en een device om naar alle radiostations die je maar kunt bedenken, te kunnen luisteren. Dit geldt natuurlijk niet alleen internet radio Nederland, maar ook voor allerlei radiostations uit het buitenland. Leuk om je talenkennis mee op te halen, maar ook om je vakantiegevoel terug te krijgen of om naar radio uit je thuisland te kunnen luisteren.

De meeste radiosites doen hun best om streams aan te bieden die op elk systeem af te spelen zijn. Het formaat dat over het algemeen op elk device af te spelen, is mp3. Met dit formaat kun je ook radio luisteren op bijvoorbeeld je tablet of je mobiele telefoon. Ook steeds meer aanbieders bieden een mobiele applicatie aan, wat luisteren via de mobiele telefoon nog eenvoudiger maakt.

Zo heb je dus volop keuze en dat is natuurlijk fijn. Want ondanks dat men steeds vaker ervoor kiest om radio te luisteren via het internet, het luisteren van muziek is onverminderd populair. Denk aan de werkplek, op kantoor of op locatie, of gewoon lekker thuis tijdens het huishouden of het thuis werken. En met het brede aanbod van tegenwoordig, wordt het natuurlijk steeds makkelijker om een radiostation te vinden dat bij jouw smaak en de gelegenheid aansluit.

Het is dan ook bewezen dat men beter werkt met een muziekje op de achtergrond. En dan is het natuurlijk erg handig dat je geen radio meer hoeft aan te schaffen, maar gewoon via de laptop of pc kunt luisteren waar je toch al op werkt of via de mobiele telefoon kunt luisteren die je toch ook al gebruikt.