Waarom deelnemen aan Google+?

Google+ is het opkomend sociaal netwerk van Google dat ondertussen Twitter heeft ingehaald en nu na Facebook het tweede grootste sociale netwerk ter wereld is. Google heeft wereldwijd vijf miljard zoekopdrachten per dag en die rechtstreeks beïnvloedt worden door Google+. Het is dus een absolute must om aanwezig en actief te zijn op Google+. Poppr helpt jou daarbij!

Een goeie aanmaak en aanwezigheid op de Google-netwerken en websites is van primordiaal belang voor uw hotel en beïnvloedt rechtstreeks de Google-zoekresultaten.

Vroeger had men een Google Maps vermelding dankzij de Google Local pagina. Alle Google Local pagina’s worden nu omgezet naar een Google+ pagina. Hierop kan je als zaakvoerder veel meer info delen met je potentiële bezoekers en klanten. Door een Google+ pagina aan te maken en deze 100 procent in te vullen wordt uw handelszaak goed gevonden in de lokale zoekresultaten. Zo krijg je een “Google kader” rechtsbovenaan in de Google zoekresultaten, ben je te vindbaar op Google Maps en aanwezig op het nieuwste sociale netwerk Google+. Bovendien kan u uw Google+ pagina perfect aanvullen met een Google Business View. Wat is een Google Business View? Een 360° virtuele toer waardoor u rechtstreeks vanuit Google kan binnenwandelen in uw zaak. Dankzij een Google Business View kan je van Google Street View binnenkijken en de zaak verkennen. Dit geeft een heel open en verkennend beeld van uw zaak. Een Google Business View wordt aangesloten op Google Search (rechstreeks kader om binnen te kijken), Google Maps, Google+ en Google Street View. Poppr is een Google Trusted Agency en helpt u dan ook graag met een perfect online visitekaartje. We helpen u bij het aanmaken van een Google+ pagina en onze fotografen zijn gespecialiseerd in het publiceren van Google Business View.

Wat houdt een Google treatment bij Poppr in?

  • Google Business View: er komt steeds iemand bij u langs om het aantal standpunten te bepalen. Zo krijgt u een offerte op maat. We streven samen naar het ultieme resultaat. U kan zelf bepalen welke plaatsen u graag in de Google Business View ziet en welke niet.
  • Fotoshoot van 5 à 10 foto’s: deze worden op uw Google+ pagina gepubliceerd. Daarnaast kunnen wij deze ook persoonlijk aanleveren.
  • Aanmaak Google+ pagina: om een Google Business View te publiceren is er steeds een Google+ pagina nodig van de zaak. Heb je deze nog niet? Geen nood! Poppr helpt jou hierbij.
  • Personalisatie Google+ pagina. Heb je een Google+ pagina maar is deze nog vrij leeg? No problemo! Poppr trakteert zijn klanten steeds op enkele tips &tricks en zorgt ervoor dat de pagina maximaal zal scoren in Google.

Om een goed zicht te krijgen op de resultaten van een Google Business View vragen we onze klanten vaak hun cijfers vanuit Google Places door te sturen voor we hun Google 360° tour online zetten. Binnen Google Places is er namelijk een tool waarmee je kan zien hoeveel ‘clicks’ je krijgt op jouw website vanuit de Google zoekresultaten.

Wanneer de Google Business View online staat, kunnen we makkelijk en snel een vergelijking maken en de harde resultaten noteren. Daarbij zien we duidelijk dat de Google Virtuele tour en een optimalisatie van de Google+ pagina een enorme ROI (Return On Investment) heeft. De eenmalige kost voor de Google Business View en de aansluiting ervan op Google Street View + optimalisatie van de Google+ pagina zorgt voor een blijvend positief effect in de Google zoekresultaten (in tegenstelling tot de tijdelijke resultaten van een online advertentie). Dat wil dus zeggen dat meer potentiële klanten jouw zaak zullen opmerken en binnenwandelen (ook virtueel via Google Street View), met een stijging van het aantal effectieve klanten tot gevolg. 

Binnenkort komt er een nieuwe update binnen Google: de Google Carousel update. Hier gaat Google de lokale zoekresultaten attractief presenteren in een „carousel”. De lokale zoekresultaten worden dus bovenaan (met foto) getoond in de Google zoekresultaten. Dat zorgt voor extra exposure. De lokale Google resultaten gaan dus steeds meer een belangrijke rol spelen in Google. 

Wil je meer weten over Google Business view en wat zo’n Google 360 kan betekenen voor jouw hotel? Aarzel dan niet ons te contacteren voor een vrijblijvend gesprek waarin we je met plezier alles vertellen over de Google Business View en een verbetering van jouw resultaten in Google door jouw Google 360° tour te combineren met een goed gebruik van o.a. Google +.