De bruiloft; een blijvende herinnering

Een bruiloft is iets van vroeger, van nu en van de toekomst. Waarom? Omdat dit voor veel mensen de mooiste dag van hun leven is. Deze dag moet perfect zijn. Allereerst is alles erop gericht dat de bruid en bruidegom alles uit handen kunnen geven zodat ze een prachtige dag hebben. Daarnaast is het uitnodigen van de gasten een belangrijk onderdeel op een bruiloft. Tijdens de receptie zullen vaak de meeste gasten komen. Voor het bruidspaar is het lastig om iedereen te spreken, laat staan om te onthouden wie er allemaal geweest zijn. Een gastenboek is daarom een mooie herinnering aan een bruiloft. In dit artikel gaat het over verschillende soorten gastenboeken Hippe en moderne gastenboeken komen op. Is het traditionele papieren gastenboek nog wel populair?

Het gastenboek op je bruiloft
Tijdens je bruiloft vliegt alles voorbij. Deze dag gaat 3 keer zo snel voorbij dan een normale dag. Vooral ‘s avonds tijdens de receptie en het feest zal het bruidspaar af en toe duizelen van de grote aandacht. Veel gasten die deze avond aanwezig zijn zullen vergeten worden door het bruidspaar. Hoe leuk is het dan om na een aantal dagen het gastenboek nog eens door te bladeren? Een gastenboek is niet uit de tijd, de traditionele ‘saaie en standaard’ gastenboeken echter wel. Er komen de laatste jaren veel moderne en populaire gastenboeken voorbij. Een aantal van deze gastenboeken zetten we op een rijtje.

De populaire papieren gastenboeken
Een papieren gastenboek waar de gasten hun wens of boodschap op kunnen schrijven wordt nog het vaakst gebruikt op een bruiloft. De nieuwste gastenboeken kun je herkennen aan een hippe uitstraling. Bij de populaire papieren gastenboeken kun je denken aan:

  • Een Vintage gastenboek
  • Een Chic & Shabby gastenboek
  • Een Chic boutique gastenboek
  • Een Just Married gastenboek

Dit zijn maar een aantal voorbeelden van populaire gastenboeken. Je kunt een gastenboek volledig naar je eigen stijl inrichten.

Het Fingerprint gastenboek
Tegenwoordig zie je het steeds vaker: een fingerprint gastenboek. Hiermee laat je de gasten een vingerafdruk zetten in het boek. Deze vingerafdrukken vormen een mooi symbool, bijvoorbeeld een groot hart of een mooie boom. Tussen deze vingerafdrukken kunnen de gasten hun boodschap of wens achterlaten.

Alternatieve gastenboeken
De opkomst van alternatieve gastenboeken is al een poosje in gang en wordt steeds groter. 2 alternatieve gastenboeken die steeds vaker verschijnen op bruiloften zijn:

  • De beschrijfbare stenen
  • De wensenboom

Bij de beschrijfbare stenen kun je denken aan mooie gladde stenen waar de gasten hun boodschap op kunnen schrijven. De vorm en het aantal stenen bepaal je zelf. Na de bruiloft kun je deze volgeschreven stenen een mooie plaats geven in je huis.

Een wensenboom is toch wel de meest creatieve vorm van een gastenboek. Een wensenboom is een mooie boom met veel takken. De gasten kunnen hun wens voor het bruidspaar op een briefje schrijven. Deze briefjes hangen ze vervolgens aan één van de takken. Zo heb je aan het einde van de bruiloft een mooie wensenboom vol met persoonlijke wensen van alle gasten.

Gastenboeken blijven populair op de bruiloft. Logisch, want wat is er nu leuker dan persoonlijke wensen en berichten terug te lezen van al je vrienden en familie die op jullie bruiloft waren? De traditionele papieren gastenboeken worden langzaam ingehaald door hippe en moderne gastenboeken. Met een mooi gastenboek maak je jouw bruiloft compleet!