Ben je er nog niet uit in welke studentenstad je wilt studeren? Elke studentenstad heeft haar voor- en nadelen dus helpen we je graag een handje. Want ‘het is de schoonsten tijd van uw leven !’ – zoals uw moeder het nostalgisch zou zeggen.

 

Voor de singles onder ons

Singles trekken best naar studentenstad Gent, want daar is maar liefst 52% vrijgezel. Keuze genoeg, dus. Vind je in Gent toch niet wat je zoekt en is je Frans best oké, dan is Louvain-la-Neuve je beste optie. Met 51% singles volgt Louvain-la-Neuve Gent op de voet, oui oui! In Leuven zijn dan weer de minste singles, slechts 42%. Maar wie weet, als je goed zoekt vind je er misschien wel de ware.

 

Op café? Op café!

Wie graag een pintje gaat pakken of een wijntje drinkt kan het best naar Antwerpen! Met 1166 opties, vind je er zeker wat je zoekt. ‘t Stad niets voor jou? Dan kan je altijd uitkijken naar Gent. Met meer dan 700 café’s, kan je al een deftige kroegentocht doen. En Gent heeft natuurlijk de Gentse Feesten, en dat verdient bonuspunten!

 

Koken hoe moet dat?

Geen keukenprins(es) of mama die Tupperware-potjes voorziet? Dan is Antwerpen het handigst voor jou, daar zijn 1400 restaurants, brasseries, enz. Ook in Gent en Brussel zal je geen honger lijden.

Weet je wel hoe de microgolf werkt? Dan is de supermarkt misschien iets budgetvriendelijker. Voor een supermarkt in je buurt zal je in Gent, Brussel en Antwerpen niet ver moeten lopen/fietsen, je hebt er (bijna) één om elke hoek. In Louvain-la-Neuve, Namen en Leuven daarentegen, is de keuze wat meer beperkt.

 

Afstuderen? Blijven plakken kan!

Je geliefde studentenstad verlaten nadat je afgestudeerd bent is voor niets nodig. Blijven plakken en je studententijd nog wat verlengen, dat is pas een droom! Je kot moet je jammergenoeg wel verlaten, maar een startersappartement met 1 slaapkamer is makkelijk te vinden. In Namen blijf je het voordeligst plakken, voor een gemiddelde prijs van €505 per maand heb je al een appartement. Ook de prijs van een appartement te huur in Gent valt best mee. Daar vind je er al eentje voor een gemiddelde van €613 per maand. Blijf je in het Vlaams-Brabantse plakken? Goed nieuws, een appartement te huur in Leuven kost gemiddeld maar €623 per maand.

 

Voor een appartement in Antwerpen, daarentegen betaal je al snel €719/mnd. De duurste studentenstad om in te blijven wonen is onze hoofdstad: een appartement in Brussel kost je al snel €943/mnd.

 

Als een eigen appartement niet in het budget past, kan je altijd een huis huren met vrienden en de kosten (en fun) delen. Voor elk budget wat wils!

Realo Belgium
feedback@realo.com