Waarom gaan mensen eigenlijk uit eten? Omdat ze geen zin hebben om te koken of niet weten wat ze moeten koken? Of omdat het restaurant een ervaring biedt die je thuis niet kunt beleven. Eigenlijk is het een combinatie van dit alles. In een restaurant hangt nu eenmaal een andere sfeer dan bij jezelf in huis. Thuis ben je dagelijks terwijl je in restaurant misschien 2 keer per maand komt of zelfs nog minder. Er is ook keus uit veel verschillende restaurants waardoor je nauwelijks meerdere keren bij dezelfde komt.

Restaurant keuze

De keuze voor welk restaurant men kiest hangt van diverse factoren af. Veelal hoort men via via of het goed bevallen is bij een restaurant of juist niet. Meningen van mensen om je heen hebben vaak veel invloed op jouw keuze. Maar niet alleen van mond-tot-mond krijg je dit te horen maar ook op het internet kun je van alles vinden. In dit geval maak je je keuze voor dat je naar de stad toe gaat. Wanneer je door de stad langs restaurants loopt hangt de keuze ook van diverse factoren af. Wat voor soort eten wil je nuttigen en tegen welke prijs? Ben je op zoek naar een chique restaurant met 5 gangen menu of ben je al tevreden met een pizza van een euro of 8 bij Happy Italy? Is het al druk of zit er maar twee man in het restaurant? Oogt het gezellig of loop je liever een blokje om? Dit soort keuzes maak je onbewust maar hier kan ook op ingespeeld worden door de inrichting en presentatie van een restaurant.

Inrichting van een restaurant

Hoe een restaurant zich presenteert is een van de grootste invloeden op jouw keuze. Het begint al met het moment dat je door het raam kunt kijken en simpelweg de ingang kunt zien. Ziet het er uitnodigend uit of komt het nogal triestig over? Een uitnodigend restaurant zal een ingang hebben die er mooi uit ziet. Wellicht ligt er een rode lopen of staan er mooie standbeelden of planten naast de deur. De naam van het restaurant is in grote letter boven de deur te vinden. Je waagt een gok, loopt naar binnen en kijkt eens rond. Op ditzelfde moment komt er een medewerker naar je toe om je een plaatsje te wijzen. De toon is gezet en je hebt nauwelijks tijd om nee te zeggen aangezien je eigenlijk nog aan het rondkijken was. Je besluit hier te gaan eten. Je tafel is netjes gedekt en aan de muur vind je mooie schilderijen en aan het plafond hangt speciale horecaverlichting. Deze verlichting zorgt voor een zwoele sfeer waardoor jij samen met je vriendin van een romantisch diner kunt genieten. De gehele inrichting is met een doel gekozen. Jou over te halen om te komen eten en het door te vertellen aan vrienden en familie. Positieve ervaringen worden zelden niet gedeeld dus zorg er voor dat je een goede indruk achterlaat bij je klanten. Dit doe je niet alleen met de juiste inrichting van je restaurant maar ook met vriendelijk personeel, snelle bediening en natuurlijk lekker eten.