Er zijn veel rijscholen die rijles aanbieden in een automaat. rijles in een automaat is voor de bestuurder gemakkelijker omdat er niet gelet hoeft te worden op dit element van het autorijden. Op deze manier wordt het dus makkelijker om de auto te besturen en dus te rijlessen. De auto slaat minder makkelijk af en het optrekken etc. gaat ook gemakkelijker.

Twijfel je om later een automaat te kopen, is het toch aan te raden om rijles te volgen in een schakel auto. Tijdens je rijles leren schakelen, en dus ook slagen voor dit rijbewijs is beter dan andersom. Iemand met een rijbewijs voor een automaat mag niet in een geschakelde auto rijden. Andersom mag echter wel. Het is daarom dus ook aan te raden om tijdens de rijlessen te kiezen voor een auto waarbij je dient te schakelen. Is het niet mogelijk om wat voor reden dan ook, dan moet je natuurlijk lessen in een automaat. Het zou alleen erg zonde zijn dat je na het behalen van je rijbewijs een keer in een schakel auto moet rijden en je hier dan niet voor gecertificeerd bent.

Break, rijschool Rotterdam, is een van de vele rijscholen die zowel rijlessen aanbieden in een schakel auto als in een automaat. Als je er voor kiest om te rijden in een las auto waarin je zelf moet schakelen en je haalt hiervoor ook het rijbewijs. Blijft het altijd wennen als je in een later stadium, na dat je geslaagd bent, te rijden in een automaat. Een rijles in een automaat zal je dan ook voorbereiden op het moment dat je in dit type auto stapt.

Heb je vragen over dit soort onderwerpen, dan kun je dit natuurlijk altijd bespreekbaar maken met je rij instructeur. Les je bij een autorijschool Rotterdam, dan hebben veel van de rijschoolhouders zowel de beschikking over een automaat als een geschakelde auto.