De Drechtsteden bestaat ui verschillende steden, namelijk Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht. Woon je in een van deze steden en wil je gaan rijlessen dan zijn er natuurlijk meerdere punten waar je op moet letten. Zo kun je de rijschool selecteren op het type auto, de les duur, de instructeur en natuurlijk geen onbelangrijke factor de prijs. Er is echter nog een belangrijk element waar je misschien wel rekening mee wilt houden als je kiest voor een rijschool. Zoals je misschien wel weet zul je rijexamen doen in Dordrecht, ongeacht in welke plaats je woont. Dit betekent ook wel dat de vestiging van de rijschool een aspect kan zijn dat mee weegt in je keuze. Kies je bijvoorbeeld voor een rijschool Papendrecht, of toch eerder een rijschool uit Dordrecht.

De voordelen van een rijschool uit Dordrecht, ondanks dat je woont in een van de omliggende plaatsen of gemeenten:

  • De instructeur van de rijschool rijdt dagelijks de routes die jij zult rijden bij je examen, dit komt er op neer dat hij dus alle belangrijke aspecten van de route kent.
  • De stad waar je veelal zal rijlessen is drukker dan de omliggende plaatsen uit de Drechtsteden, dit brengt andere verkeerssituaties zich mee.
  • De instructeur haalt je gewoon thuis op en zet je hier ook weer af, tenzij anders is afgesproken natuurlijk.

Naast de standaard elementen waar je op let bij het uitkiezen van een rijschool is het dus ook aan te raden om te letten op dit extra element. Een rijschool Zwijndrecht zal veelal rijlessen in Zwijndrecht, en dit geldt ook voor een rijschool Hendrik Ido Ambacht. Ondanks dat zij natuurlijk ook deze plaats verlaten omdat je er geen 30 a 40 uur in kan rijlessen. Wil je meer weten over welke rijschool bij jouw past, verdiep je dan eerst goed in de rijschool en de mogelijkheden voor je de beslissing neemt!