Een dagje naar de sauna, dat is niet alleen ontspannend maar ook nog eens gezond. Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het regelmatig bezoeken van een sauna een positief effect heeft op de huid. De poriën van je huid worden niet alleen gereinigd, je huid komt ook tot rust.

Dat de sauna geen Nederlandse vinding is, zullen de meesten onder ons wellicht al wel weten. De term is afgeleid van het Finse woord voor “kuil”, hetgeen met een beetje fantasie duidelijk maakt waar het om gaat.

Waar veel Nederlanders, bij een bezoek aan de sauna, tegenaan lopen is het feit dat je er naakt rond loopt. Dit heeft echter een eenvoudige reden. Doordat je naakt rondloopt “dwing” je in feite je eigen lichaam om te wennen aan de hogere temperaturen. Hierdoor wordt de warmte makkelijker door het lichaam opgenomen en wordt het zweten gestimuleerd.

Zo heeft het bubbelbad in een sauna een temperatuur van gemiddeld 37 graden Celsius. dat is niet zonder reden, het menselijke lichaam heeft eveneens een gemiddelde temperatuur van 37 graden Celsius zodat een verblijf in een bubbelbad voor een aangenaam en ontspannend gevoel zorgt.

Uiteraard zijn er verschillende baden beschikbaar in een sauna en zijn er vele manieren om een totale ontspanning te realiseren. Denk hier bij dan bijvoorbeeld aan een Turks stoombad, stoomcabines en een koud waterbad. De meeste sauna’s hebben grote baden en saunaruimtes die geschikt zijn voor meerdere personen.

Bij Thermen Bussloo kan je nu gebruik maken van verschillende sauna acties, variërend van slechts enkele uurtjes sauna tot een compleet verzorgd arrangement van enkele dagen.

Behalve alle sauna faciliteiten en sauna acties, bied Thermen Bussloo ook voldoende gelegenheid om de inwendige mens te verwennen. Zo kan je uitgebreid lunchen of dineren. Daarnaast kan je uiteraard ook gewoon lekker chillen in de lounge.

Thermen Bussloo is gelegen in een mooie groene omgeving op de Veluwe, aan het meer van Bussloo nabij de gemeente Voorst, dichtbij Apeldoorn.