Is uw oude schutting wel aan vervanging toe, of bent u van plan om binnenkort een nieuwe schutting aan te schaffen. Lees dan eerst dit artikel en ga goed voorbereid op pad!

Schuttingen zijn er om duidelijk aan te geven tot waar jouw tuin of stuk grond loopt

Schuttingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en in allerlei vormen. Ze helpen je om duidelijk aan te kunnen geven welk stuk tuin of grond precies van jouw is en wat van de buren. Dat noemen ze ook wel de erfgrens. Precies op die plaats moeten dan de nieuwe schuttingen worden geplaatst. Het komt regelmatig voor dat het heel onduidelijk is waar de erfgrens loopt. Ook komt het vaak voor dat de buren denken dat er nog een stuk van bijvoorbeeld jouw tuin bij hun perceel hoort. Om hier nu wat meer duidelijkheid in te krijgen kun je het kadaster raadplegen of als je in een huurhuis woont zou je ook contact op kunnen nemen met de woningbouw vereniging. In ieder geval wordt op de tekening van het kadaster duidelijk aangegeven waar de erfgrens loopt en weet je precies waar de nieuwe schuttingen mogen komen te staan.

Schuttingen voor wat vrijheid en privé

Stel dat je buiten in de tuin bezig bent en iedere keer als je dit wil gaan doen de buurman weer voor je neus staat. Bovendien bemoeit hij zich met alles wat je aan het doen bent. Daar zit je niet echt op te wachten en daarom is het fijn dat je door schuttingen te plaatsen net iets meer vrijheid en wat privé krijgt. Je kunt weer rustig in je tuin werken zonder dat de buurman je lastig valt. Aan de andere kant kun je dan ook niet meer zien wat je buren allemaal buiten aan het doen zijn. Schuttingen geven wat dat betreft meer rust en de ruimte om te doen wat jij wil zonder dat iemand zit mee te gluren of dat je last hebt van elkaar. Je kunt een hele goede band met je buren hebben maar het is fijn dat schuttingen ervoor zorgen dat je toch heel rustig en ongestoord met je eigen gezin lekker buiten bezig kunt zijn.