Je bent klaar met je scriptie en wil de puntjes op de i zetten. Je kunt je scriptie dan laten nakijken door professionele nakijkservice. Waar letten deze bedrijven op en hoe werkt het? In dit voorbeeld zullen we gebruikmaken van de nakijkservice van Scribbr.

Waar wordt op nagekeken?

Je kunt kiezen om je scriptie na te laten kijken op taal of structuur. In het begin kan het verschil verwarrend zijn, maar ik zal het hier uitleggen.

Nakijken op taal

Simpel gezegd worden de taalfouten uit je tekst gehaald en zinnen herschreven zodat alles lekker leest. Naast het verbeteren van spelfouten, grammaticale fouten, zinsbouw, interpunctie en academisch taalgebruik krijg je ook opmerkingen wanneer stukjes onduidelijk zijn over hoe je die zelf kunt verbeteren.

Nakijken op structuur

Als je je scriptie laat nakijken op structuur krijg je feedback over hoofdstuk-, paragraaf- en alinea-indeling. Ook verwijdert de editor herhaling zodat je stuk kort en krachtig is. Deze feedback krijg je aan de hand van checklists en opmerkingen in je eigen document.

Hoe werkt het uploaden?

Als je weet van welke dienst je gebruikt wilt maken kun je je document uploaden. Het systeem telt automatisch het aantal woorden en maakt van iedere pagina een screenshot. Als je bepaalde pagina’s niet nagekeken wilt hebben kun je deze de-selecteren door op de screenshot te klikken. Erg handig dus. Hierna is er de mogelijkheid om in te vullen waar de editor extra op moet letten. Ook geef je het vakgebied van je scriptie aan zodat er een editor kan worden uitgezocht met verstand van jouw vakgebied.

De deadline kun je zelf kiezen. De meeste nakijkplatformen kijken ook in de weekenden na en je kunt zelf al binnen 24 uur iets na laten kijken. Na de betaling via iDEAL of creditcard gaat er meteen een editor voor je aan de slag.

Hoe krijg ik het terug?

Als de editor klaar is krijg je een email en een sms. De wijzigingen van de editor kun je zien eenvoudig zien in het Word-document. De verbeteringen zijn namelijk gedaan door middel van Wijzigingen bijhouden.

Door het laten nakijken van je scriptie loopt je verhaal goed en kan je begeleider zich focussen op de inhoud van je scriptie. Nu staat een goed punt voor je afstuderen meer in de weg!