Naar het schijnt vertelt jullie slaaphouding veel over jullie relatie. Grote kans dat jullie samen een favoriete slaaphouding hebben. Tijdens je slaap handel je onbewust en dat onderbewustzijn beïnvloedt hoe jij en je partner samen slapen. Door jullie lichaamstaal te analyseren kun je vertellen hoe jullie relatie en elkaar zit. Of je het nu gelooft of niet, het is altijd leuk om te kijken of het klopt. Ongeacht jullie slaaphouding is het altijd belangrijk dat je op een goed matras slaapt. Anders kan die slaaphouding nog zo veel over jullie relatie zeggen, maar als jullie wakker worden met nek- en rugklachten en een slechte nacht hebben gehad, ga je dat ongetwijfeld op elkaar afreageren. Dat bevordert de nachtrust én de relatie niet. Ga dus naar de beddenspecialist in Leersum, Lelystad, Alphen aan de Rijn of ergens anders in Nederland en zorg voor een goed bed.

Verschillende slaaphoudingen

Hieronder beschrijven we verschillende slaaphoudingen. Ontdek of jullie slaaphouding ook daadwerkelijk jullie relatie weerspiegelt.

Lepeltje Lepeltje

Lepeltje lepeltje liggen is natuurlijk heerlijk. Als je partner achter je ligt zorgt hij of zij ervoor dat jij in een veilige en intieme omgeving ligt. Je wilt elke dag bij elkaar zijn en voelt je verbonden met elkaar. Het is tevens een lichtelijke seksuele houding als je met je billen tegen zijn geslacht aan ligt. Lig jij achter je partner dan ben jij degene die beschermend is en de gever in jullie relatie.

Schouder aan schouder

Je partner ligt op zijn of haar rug en jij ligt met je hoofd op de schouder van je partner. Dit betekent dat jullie toegewijd zijn aan elkaar en dat jullie veel vertrouwen in elkaar hebben. Als jij met je hoofd op de schouder ligt en met je lichaam in de foetushouding, betekent dat je op je partner rekent. Je partner voelt zich op zijn beurt sterk en heeft de behoefte om je te beschermen. Lig je met je lichaam languit, dan betekent het dat jij ook je eigen keuzes wilt maken.

Face-to-face

Jullie krijgen geen genoeg van elkaar en kijken elkaar het liefst dag en nacht aan. Jullie houden van intimiteit.

Ieder een kant

Jij ligt helemaal links van het bed en je partner rechts of andersom. Jullie zijn onafhankelijk en doen graag dingen voor jezelf. Het is natuurlijk ook goed mogelijk dat jullie beide ruimte nodig hebben om goed te kunnen slapen. Toch is het goed om na te gaan of jullie geen stress ervaren of dat er één van jullie met een groot geheim rond loopt.

Van bil tot bil

Jullie slapen met de ruggen naar elkaar en alleen jullie billen raken elkaar aan. Jullie zijn sterk en vol zelfvertrouwen. Je hebt behoefte aan je eigen ruimte, maar houden wel seksueel contact door jullie billen.

Verstrengeld in elkaar

Jullie armen en benen zijn verstrengeld. Dit komt vaak in het begin van de relatie voor. Het betekent dat jullie stapelverliefd zijn op elkaar en geen genoeg van elkaar kunnen krijgen.

Waar of niet waar

De een vindt het klinkklare onzin en de ander gelooft er heilig in. Hoe dan ook, het is een leuke graadmeter. Kijk of het bij jullie van toepassing is en wellicht ontdekken jullie wel een nieuwe favoriete houding. En zorg te allen tijde dat je over een goed bed beschikt en over een heerlijk comfortabel dekbed! Dat bevordert de nachtrust.