Een slaapgebrek kan leiden tot depressie, slechte concentratie en tal van andere geestelijke en lichamelijke problemen. Veel mensen realiseren zich dit niet. Slapen doe je het overgrote deel van de dag en het is dan erg belangrijk dat je lichaam volledig en goed ondersteund tot rust kan komen. Door slaapgebrek blijkt uit onderzoek van de universiteit van Surrey dat meer dan 700 genen worden beïnvloed deze genen worden door het slaapgebrek meer of minder actief dan gebruikelijk. Slaapgebrek tast daarnaast het immuunsysteem aan en veranderd de manier waarop je lichaam op reageert bij ontstekingen en stress.Bovendien beïnvloed het slaaptekort ook de biologische klok.

Optimale ondersteuning van groot belang

Als je slaapt moet je lichaam zo optimaal mogelijk ondersteund worden. Als je op een slecht matras slaapt welke bijvoorbeeld doorligt of te hard is heeft je lichaam niet de mogelijkheid om tot rust te komen. Of je beter slaapt of een hard of zacht matras is per persoon verschillend. Bij een beddenspeciaalzaak kan een adviseur je adviseren bij het matras kopen. Koop dus nooit zomaar een matras, en denk dat het wel goed zal zijn. Er zijn diverse merken matrassen die bewezen goed zijn voor lichaam en geest. De bekendste merken matrassen zijn de Auping en Tempur matrassen.

Tempur Cloud matras

Het Tempur Cloud matras is een matras van zacht materiaal. Het voelt als slapen op een wolk maar toch wordt je lichaam optimaal ondersteund. Het Tempur Cloud Matras is te koop bij diverse beddenspeciaalzaken waar u optimaal geadviseerd kan worden in het kopen van het juiste mastras die precies past bij uw wensen en bij uw lichaam.