Steeds vaker hebben Nederlandse gezinnen één of meerdere auto’s in hun bezit. Daar waar een auto vroeger misschien nog als overbodige luxe gezien werd, is het vandaag de dag bijna noodzakelijk om een auto tot je beschikking te hebben. Wat nou als de auto eigenlijk “op” is? Breng je de auto dan zelf naar de sloop? Kun je een sloopauto op laten halen? Of is het mogelijk om een kapotte auto te verkopen?

Sloopauto, wat doe ik ermee?

Een auto naar de sloop brengen is ontzettend makkelijk, er zijn in elke regio genoeg autosloperijen waar je je auto zo heen kunt brengen of die zelfs een sloopauto op komen halen.

Opvallend is dat de leeftijd van de gemiddelde sloopauto steeds ouder wordt. Eind 2014 is bekendgemaakt dat de gemiddelde leeftijd van een sloopauto op ongeveer 18 jaar ligt. Een jaar eerder was dit nog 17 jaar en een paar maanden. Je ziet dus dat auto’s langer door rijden. Dit is natuurlijk een positieve verandering voor de consument, maar feit blijft dat een auto niet voor eeuwig mee gaat.

Wanneer je zelf te maken hebt met een auto die niet meer rendabel is, is het tijd om afstand te doen van deze sloopauto. Bij het afvoeren van een sloopauto zul je merken dat er veel verschil zit in de werkwijze van sloperijen. Sommige sloperijen halen je auto op, anderen vragen je om de auto te brengen. Bij de één krijg je geld, bij de ander moet je betalen. Het loont dus om eerst goed uit te zoeken met welk sloopauto bedrijf je in zee wilt gaan.

Zoek eerst in de omgeving voor regionale sloopbedrijven, zit hier niets tussen?  Ga dan online zoeken naar bedrijven die specifiek op zoek zijn naar sloopauto’s. Je hebt dan een breder bereik en meer keuze. Overal in Nederland zitten bedrijven die zoeken naar sloopauto’s. Vaak staat er in de advertentie dat je direct een vrijwaringsbewijs krijgt, dit is belangrijk want dit is het bewijs dat de auto niet meer op jouw naam staat.

Geld krijgen voor mijn sloopauto?

Geld krijgen voor een sloopauto is helemaal niet zo vreemd. Er zijn zelfs sloperijen die je willen betalen voor je sloopauto. Dit is opzich niet zo heel erg vreemd, deze bedrijven verdienen hun geld met het verzamelen van sloopauto’s. Het bedrag wat het bedrijf biedt kan verschillen, dit is afhankelijk van de bruikbare onderdelen van de auto en natuurlijk afhankelijk van het bedrijf wat de auto over wilt nemen. Veel mensen zullen al lang blij zijn als ze van de kapotte auto af zijn, maar het loont dus om verder te zoeken.

Wanneer je een kapotte auto uit de wegenbelasting en de verzekering wilt halen moet je ook op een aantal punten letten. Of het nu een kapotte auto, een sloopauto of een prima auto is; de auto moet altijd van de openbare weg af gehaald worden. De auto moet uit het zicht op een privéterrein gezet worden. Doe je dit niet? En laat je de sloopauto gewoon op de straat staan? Dan riskeer je een boete van 320 euro en dan moet je de wegenbelasting vanaf het moment dat je dit geschorst hebt ook betalen. Dit kan dus een duur grapje zijn.

Wellicht is het dus een beter idee om de sloopauto meteen op te laten halen en er een vergoeding voor te krijgen. Sloopautoinkoop.nl is een inkoper van sloopauto’s en zij geven altijd geld voor de auto die ze meenemen. Hoe jonger de auto is, hoe hoger het bedrag van de vergoeding is. Een sloopauto hoeft niet altijd een auto te zijn die helemaal op is, het kan ook een auto zijn die total loss is. Kijk eens naar de mogelijkheden voor jouw sloopauto.