Je hoort vaak in de volksmond de uitdrukking ‘zo veranderlijk als het weer’, dat geldt ook voor de woontrends. Je kunt het maar net ingericht hebben, en er spelen weer nieuwe trends. Hoe is het mogelijk om daar op in te spelen? Dat is geheel niet nodig, want jouw trend blijft voor een langere periode in trek natuurlijk. Het is niet zo dat het gene wat een trend is, dat binnen jouw smaakt valt. Maar toch helpen de trends vaak bij het inspireren van de inrichting van de woning.

Natuurlijke effecten

Natuurlijke effecten doen het goed in 2015. Materialen als steigerhout doen het goed in de woningen. Het geeft een prachtige en natuurlijke uitstraling en je kunt er alle kanten mee op. De winkels staan er tegenwoordig ook vol mee. Het is eenmaal ook een materiaal wat makkelijk te bewerken is. Al moet je steigerhout zowel mogelijk onbewerkt houden. Met een laagje white wash geef je het het steigerhout een prachtige gebleekte uitstraling.

Goudkleurig

Ook doet de kleur goud het goed binnen de woontrends. Daarbij is koper ook nog erg in trek. Het gebruik van goud, koper en andere materialen, zorgt voor een industriële uitstraling, wat tot een prachtig plaatje kan leiden.

Handwerk

Zelfgemaakte spullen blijft erg populair. Het wordt al enige periode meegenomen in de woontrends, en ook voor 2015 wordt het vaak meegenomen. Er komt steeds meer aandacht voor persoonlijke producten. Binnen het handwerk, zijn met name mandwerken erg populair. Ook blijft het design het erg goed doen. De verwachting gaat dat design ook nog een enkele tijd mee gaat. Zeker design banken en blijven het erg goed doen.

Kleureffect

Spontane kleureffecten in het interieur wordt voor 2015 een opvallende trend. Het materiaalgebruik voor meubels en accessoires wordt dus sterk bepaald door de kleur. Ook is volume hierin erg belangrijk.