Droom je ervan om in de public relations of Fashion sector te werken in ‘de stad die nooit slaapt’ New York? Wil je ervaring opdoen in op de Marketingafdeling bij een Start-up of een Techbedrijf in Sillicon Valley ? Of is een jaar meelopen in een hotel in Boston meer iets voor jou? Als je zo’n felbegeerde stage in Amerika wilt bemachtigen, dan kan IO New York je huur bij helpen.

Stage lopen in het buitenland is een leuke manier om een unieke ervaring op te doen en tegelijkertijd jezelf te onderscheiden van de rest. Wanneer je stage wilt lopen in het buitenland is het vaak het beste om dit in het Engelstalig land te doen, zodat je de taal spreekt en kan communiceren met je collega’s en lokale mensen. Veel studenten kiezen er dan ook voor om stage te lopen in Amerika.
Amerika geeft vele mogelijkheden om stage te lopen en er is voor iedereen wel een geschikte stage te vinden. De verschillende staten in Amerika hebben elk hun eigen kenmerken. Zo staat New York vooral bekend om de Modebedrijven en het Financial District. Boston staat meer bekend om de universiteiten en Miami staat voornamelijk bekend om de zijn stranden en het nachtleven. IO New York heeft in elke grote stad in Amerika goeden contacten en kan hierdoor in vrijwel elke stad kwaliteit stages aanbieden die vaak ook nog eens betaalt zijn!

Het organiseren van een stage in Amerika is niet gemakkelijk het daarom van belang om hiermee op tijd te beginnen. Vele scholen, universiteiten en informatiewebsites vermelden dat dit wel een jaar kan duren voordat je alles hebt georganiseerd. Hier denken wij anders over.  Bij IO New York kan je je stage in Amerika en het J-1 visum in drie maanden tijd organiseren. Eén maand om je stage te organiseren en acht weken om het J-1 visum voor je stage te bemachtigen.

Ook zijn de kosten van het J-1 visum en het DS-2019 formulier via IO New York stukken goedkoper. Als je op Google zoek zie je dat vele bedrijven vaak 1000,- of soms zelfs 2000,- Euro betaalt voor het zogeheten DS-2019 formulier. Bij IO New York kost dit formulier slechts 740,-! Als je het DS-2019 formulier via IO New York aanvraagt scheelt je dit dus bijna 500,- Euro! Ook voor studenten die zelf hun stage hebben georganiseerd, kunnen deze documenten via IO New York aanvragen. IO New York heeft namelijk een Inhouse visumservice. Hiermee kunnen alle studenten die een stage zoeken of zelf hebben gevonden goedkoop, gemakkelijk en snel het DS-2019 formulier aanvragen. Hier meer informatie over het J-1 visum en het DS-2019 formulier. En hier informatie over de J-1 visumservice van IO New York.