In de afgelopen jaren is het aantal zelfstandig ondernemers aanzienlijk gegroeid in verschillende branches. Enerzijds heeft dit ertoe geleid dat er meer elektriciens zijn voor het uitvoeren van uw werkzaamheden, anderzijds is ook het aantal louche vakmensen toegenomen. Hoe weet u welke elektricien over voldoende ervaring en kennis beschikt om uw klus uit te voeren? En hoe voorkomt u dat u kort na het uitvoeren van de werkzaamheden te maken krijgt met vervelende complicaties?

Tip: vraag in uw omgeving naar de ervaringen van familie en vrienden. Welke elektricien is hun goed bevallen en door welke elektricien werd minder goed werk geleverd? Er is niets betrouwbaarder dan de ervaringen van iemand uit uw omgeving!

Veelvoorkomende problemen bij onprofessionele elektriciens

Vaak lijkt een elektricien erg professioneel, door de materialen en het gereedschap wat hij of zij gebruikt bij de uitvoering van de  werkzaamheden. Toch kunnen er grove fouten gemaakt worden! Een van de meest voorkomende problemen bij het werk van onprofessionele elektriciens is een regelmatig terugkerende stroomstoring in uw woning. Wanneer een elektricien elektriciteitsdraden heeft aangesloten kan dit dermate onzorgvuldig gedaan zijn, dat de elektriciteitskabels beschadigd zijn geraakt. Op het moment dat het binnenste deel van de elektriciteitskabel bloot komt te liggen en in contact komt met een andere elektriciteitskabel ontstaat een erg grote stroom. Dit leidt tot een kortsluiting en daarmee tot een stroomstoring in huis.

Hulp van een professionele elektricien

Door een professionele elektricien in te schakelen voor het uitvoeren van werkzaamheden aan het elektriciteitsnetwerk in uw woning voorkomt u dergelijke situaties. Daarbij heeft een ervaren elektricien vaak meer ervaring, waardoor hij of zij u tevens een passend advies kan geven over de uitvoering van elektriciteitswerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een advies over de haalbaarheid van uw wensen, een advies over de noodzaak van het uitbreiden van de meterkast als u een grootstroomverbruiker wilt gaan gebruiken, enzovoorts. Op de website van Elektricien Aan Huis kunt u in heel Nederland elektriciens vinden met ruime ervaring in alle elektrowerkzaamheden.