Wandelen, fietsen, joggen, allemaal activiteiten waarbij je iets aan je conditie wilt doen. Of het nu recreatief is of in een wedstrijd. Veel mensen vinden het sporten op een gegeven moment saai worden en stoppen dan ook na een tijdje met sporten. Zonde, want iets aan je conditie doen kan uiteraard nooit kwaad. Voldoening halen uit sport is voor deze grote groep mensen erg belangrijk. Dat zou weleens de reden kunnen zijn waarom het steppen op dit moment erg in trek is.

Steppen en werken aan je conditie

Het steppen is niet nieuw. Toch is er vanuit Canada en de Verenigde Staten een nieuwe rage over ons land heen gewaaid en dat is namelijk steppen op een KickBike step of Yedoo step. Wat maakt het steppen op deze apparaten anders dan voorheen? Het antwoord daarop is eigenlijk heel simpel te geven, namelijk de kwaliteit van de steps. In tegenstelling tot een step uit de plaatselijke speelgoedwinkel kun je met bovenstaande voorbeelden langer plezier hebben. Het is te vergelijken met een Gazelle fiets tegenover een fiets van de supermarkt. Dat verschil in kwaliteit is duidelijk zichtbaar.

Het steppen geeft de meeste mensen een hoop voldoening. Genieten van de natuur en tegelijkertijd werken aan je conditie. Het is tevens voor kinderen ook mogelijk om lekker actief bezig te zijn aan de hand van een kinderstep. Deze steps bevatten kwalitatief dezelfde componenten als de steps voor volwassenen, alleen een slag goedkoper. Een step is slechts een eenmalige aanschaf, mits je het goede merk koopt. Hierna kun je in lengte van jaren genieten van de buitenlucht en tegelijkertijd goed werken aan je conditie, want steppen is erg intensief. Niet alleen voor je benen, maar ook zeker voor je armen die je continu zult gebruiken wanneer je actief gaat steppen. Met steppen verbrand je in tien minuten ongeveer evenveel calorieën als met een half uur fietsen, waar wacht je nog op?