Iedereen heeft inmiddels wel gehoord of gelezen dat WhatsApp is overgenomen door Facebook en er daar door vele gebruikers zijn overgestapt naar Telegram Messenger.

Wat is Telegram Messenger nou eigenlijk ?

Telegram Messenger is het alternatief voor WhatsApp en heeft ook grotendeels dezelfde functies als WhatsApp het grote verschil is alleen dat Telegram een heel stuk veiliger is. Als je Telegram Messenger downloaden en installeren gaat dan zul je al snel merken dat er op het eerste gezicht weinig anders is als in WhatsApp. De belangrijke verandering zit hem in de veiligheid, Telegram Messenger heeft de privacy van zijn gebruikers namelijk hoog in het vaandel staan. Het is niet voor niets dat de oprichters van Telegram een beloning van 200.000 doller beschikbaar stellen aan degene die de code weet te kraken.

Alle berichten verstuurd met Telegram Messenger zijn gecodeerd, waardoor het niet mogelijk is om deze berichten te onderscheppen. Ook zit er een functie in Telegram Messenger die heet ‘Secret chat’ hiermee worden de berichten die jij verstuurd na een van te voren zelf in te stellen tijd gewist, het is zo voor niemand meer mogelijk om jouw berichten nog eens te lezen of door te sturen.

Doordat Telegram gebruik maakt van de cloud-technologie kun je altijd en overal razendsnel bij jouw data, ook is het hierdoor mogelijk om op meerdere devices te chatten op deze manier kun je dus ook op je PC of Mac gebruik maken van Telegram dit is iets wat met WhatsApp niet mogelijk is.

Telegram Messenger is er voor alle platformen zoals Android, Windows Phone, iOS, Mac en voor Windows. Inmiddels zijn de makers van telegram ook druk bezig de chat-app te vertalen in meerdere talen inmiddels is er al een Nederlandse versie voor Android beschikbaar.

Telegram Messenger is helemaal gratis en hiermee bedoelen we qua aanschaf maar je betaald ook geen abonnementskosten voor het gebruik van Telegram en verder zul je geen advertenties aantreffen.