De zomer is eindelijk toegetreden in Nederland en we hebben meteen een hittegolf te pakken. Heerlijk weer om een terrasje te pakken dus. Waar in Rotterdam vind je de beste terrassen? Iedereen is wel bekend met de Witte de Withstraat, de Oude Haven en het Stadhuisplein, maar wat heeft de havenstad nog meer te bieden? In dit artikel lees je over een aantal hotspots, deze zijn zowel met het openbaar vervoer als met de auto goed bereikbaar. Parkeren in de stad Rotterdam is geen probleem

NHow Hotel Rotterdam

Het Nhow Hotel heeft een fantastisch terras aan de Maaskant, op – jawel! – 7 verdiepingen hoog. Je zit dus ongeveer 30 meter hoog op een prachtig terras met uitizhct op voorbijgaande schepen. Je kunt hier genieten van een cocktail, ze hebben een uitgebreide selectie gin en voor een lunch ben je hier ook aan het juiste adres. Voor een broodje betaal je ongeveer 8 euro en een salade kost je ongeveer 10 euro. Het terras is geopend tot 1:00 uur doordeweeks en in het weekend tot 2:00 uur.

Hotel New York

Nog een heerlijk plekje op Zuid; Hotel New York. Het hotel heeft een flink terras, een stuk grasveld, genoeg schaduw en een fijne lunchkaart. Je kijkt hier uit over de Maas waardoor het uitzicht geen seconde verveelt. Je kunt hier de hele dag genieten van de zon op het terras of de comfortabele ligstoelen. Ook voor kinderen is het hier goed toeven.

De Tuin

De Tuin heeft al vele Rotterdamse harten gestolen, wanneer het mooi weer is zul je hier dan ook veel mensen aantreffen. Toeristen vinden Rotterdam wel eens een dichtbebouwde en grijze stad, maar op deze plek zie je daar niets van terug. Je kijkt uit over de Kralingse plas en je zit in een heerlijke bosrijke omgeving. Een perfecte locatie dus voor een heerlijk biertje in de zon.

Westerpaviljoen

Het Westerpaviljoen is al ruim 20 jaar een begrip in Rotterdam op de kruising van de Nieuwe Binnenweg en de Mathenesserlaan. Het terras leent zich perfect om voorbijgangers te keuren. Je zit heerlijk in de zon, er is een grote leestafel en wifi. Vooral voor ontbijt of borrel na werktijd zit je hier perfect.

Zenne

Voor een heerlijk drankje, diverse mezzes en een fantastisch uitzicht op de Maas ben je hier op de perfecte plek. De kaart van Zenne richt zich vooral al Mediterrane gerechten, maar dan afgewisseld met bijvoorbeeld oer Hollandse krokketen op brood. Voor drie tientjes eet je hier een heerlijk driegangenmenu en er is genoeg keuze voor vegetariërs.

De tuin van Dizzy

Jazzcafe Dizzy is al behoorlijk wat keren veranderd en telt vele eigenaars, toch is het concept telkens onveranderd gebleven. Geopend vanaf 16:00 uur, budget daghappen, lekkere wijntjes, huiskamer en jazz zijn de beste woorden om deze plek te omschrijven.