‘Bij de timmerman hangen thuis de deuren scheef’

 

Soms heb je het zo druk met het aan de weg timmeren voor je eigen klanten dat je niet meer tijd hebt om ook nog je eigen website bij te houden. Er zijn ongetwijfeld veel webdesigners die dit overkomen. Maar hoe belangrijk is het eigenlijk om je eigen website up-to-date te houden? Letten jouw klanten daar wel op? Herken jij dit artikel? Ben jij ook de timmerman waar thuis de deuren scheef hangen? Tijd om daar iets aan te doen!

Verkooppraatje

Je website is je online visitekaartje! Als deze er niet strak uit ziet, waarom zouden potentiële klanten dan wel een website bij jou afnemen? Denk je niet dat zij ook even jouw website bekijken? Het is daarom verstandig om je website up-to-date te houden, geloof mij maar!

Hoe richt jij jouw eigen website in?

Je bent misschien druk bezig met het maken van websites van klanten, maar hoe richt jij eigenlijk je eigen website in? Heb je goed nagedacht over waar klanten naar zoeken? Heb je de juiste zoekwoorden in je website verwerkt? Heb je rekening gehouden met call-to-action buttons?

Analyseren en bijsturen

Het geldt niet alleen voor webshops: je moet altijd blijven analyseren en bijsturen. Waar haken potentiële klanten af op jouw website? Is je telefoonnummer niet goed zichtbaar? Weten mensen je contactformulier niet te vinden? Heb je geen transparante prijzen op je website? Welke keuzes maak je voor je eigen website én waarom maak je die?

Heldere teksten?

Zijn je teksten helder? Je kunt nog zulke mooie SEO-teksten op je website hebben, maar als het allemaal technische taal is begrijpt je bezoeker er niets van! Iemand die een website bij jou wil bestellen heeft hoogstwaarschijnlijk beperkte technische kennis over een website. Geef daarom geen raadselachtige termen als ‘backend’ of ‘frontend’, want men weet niet waar je over praat! Helder Nederlands: je hebt een mooie website voor deze prijs!

Begin met timmeren aan je eigen website

Ik zal er niet omheen draaien. In 2014 hadden wij onze eigen website ook gerealiseerd. Een boxed layout wel te verstaan. Destijds vonden we het mooi. Natuurlijk wel responsive. Het werkte allemaal prima op mobiel, maar de layout was gewoon verouderd. We bleven ook maar timmeren aan de website van onze klanten, maar waarom niet aan onze eigen website? Dat is toch het visitekaartje van ons? Juist! We willen websites maken voor onze klanten, laten we er dan ook voor zorgen dat onze eigen website er goed uit ziet! Gelukkig is dat nu zo.

Website laten maken in Groningen? Deze timmerman helpt je graag, samen met andere timmermannen! Overigens helpen we klanten door het hele land heen hoor! Dus alles daarbuiten mag ook. Verder hebben we ook stiekem nog héél veel verstand van content marketing.