Veel vrouwen kunnen zich uren optutten voor de spiegel. Van een perfecte gezichtsmake-up tot mooi aangezette ogen en een kleurtje op de lippen. Ook als je niet zo van veel make-up houdt, kunnen mooi opgemaakte lippen erg mooi staan. Op deze manier voeg je toch een klein beetje kleur toe aan je gezicht. Maar hoe maak je je lippen nou op de mooiste manier op?

Lippen opmaken

Om je lippen volledig op te maken, moet je een aantal stappen doorlopen. Ten eerste is het belangrijk om een goede basis te leggen voor je lipmake-up. Je lippen moeten schoon en droog zijn voor je begint. Als je foundation hebt gebruikt op je gezicht, kun je met deze kwast nog even over je lippen gaan voor je begint. Zo creëer je een goede basis. Hierna kun je met een lippotlood een lijntje om je lippen zetten. Met het lippotlood kun je ook je hele lippen inkleuren. Als volgende stap kun je lippenstift aanbrengen. Sommige mensen vinden het te heftig om deze twee onderdelen over elkaar heen aan te brengen. Echter is het lippotlood wel een goede basis voor de lippenstift. Hierdoor blijft deze beter zitten. Als je nou wel lippenstift wil aanbrengen maar geen lippotlood hieronder, kun je ook transparant poeder gebruiken. Hierdoor leg je ook een basis voor de lippenstift en blijft deze ook prima zitten. Als je van glans houdt, kun je eventueel nog een beetje lipgloss aanbrengen. Als je dit alleen aanbrengt op het midden van de lippen, geeft dit een natuurlijke glans.

Vroeger gebeurde het vaak dat de lipstick bij de kleding of de nagellak paste. Tegenwoordig is dit een beetje veranderd, het is mooier als de lippenstift past bij de rest van de make-up op het gezicht.

Permanente make-up

Je zou ervoor kunnen kiezen om permanente make-up te laten aanbrengen op je lippen. Dit hoeft niet per se als vervanging te dienen voor normale make-up. Het kan namelijk ook zo zijn dat lipcontouren vervagen door bijvoorbeeld houdveroudering. Met permanente make-up kun je je liplijn laten aanzetten. Dit geeft een heel natuurlijk effect en toch kan het al direct zorgen voor een mooie vorm van de lippen. Verder kun je met PMU voor de lippen ook je hele lippen laten inkleuren. Dit geeft een heel natuurlijk effect, maar toch krijgen je lippen meer kleur. Vooral als je vale of fletse lippen hebt, kan deze behandeling erg gewenst zijn. Een ander voordeel is dat je zelf nooit meer hoeft te prullen met een lippotlood om je liplijn aan te zetten. De frustratie als je je liplijn bijvoorbeeld net een beetje scheef hebt gezet is voorbij!