Er zijn tal van boeken geschreven die recepten met taarten bevatten en ook op het internet zijn verschillende websites te vinden die draaien om deze lekkernij. Een voorbeeld is www.monchoutaart.net waar je recepten van het bekende roomkaas gebak tegen zult komen. Een andere variant die we steeds vaker zien op verjaardagen is de taart van marsepein.

Het maken van deze lekkernij is niet heel moeilijk maar heeft wel een kleine gebruiksaanwijzing. Sommige dingen kun je beter niet doen terwijl andere zaken juist bevorderlijk zijn. Hieronder enkele tips die je kunnen helpen om een marsepeintaart te maken:

• Houdt rekening met de weersomstandigheden en de datum van de verjaardag. In de zomermaanden is het een risico om zo’n taart te maken aangezien marsepein heel snel smelt. Zonde als je een mooie taart maakt en de gasten deze niet eens kunnen zien.
• Zet een marsepeinen taart koel weg, bijvoorbeeld in een hoekje in de keuken, maar zet deze liever niet in de ijskast. Het fondant zal gaan glimmen waardoor het gebak minder mooi wordt.
• Maak marsepein van te voren om tijd te besparen. Je kunt het wel even bewaren als je het goed afdekt met plastic folie. Verwijder vervolgens de folie en begin met het bewerken van de taart.
• Een marsepeintaart kan enkele dagen bewaard worden. Deze zou zeker wel 3 tot 4 dagen goed moeten blijven, indien de taart op een koele plek wordt neergezet.
• Hoe dunner je de marsepein uitrolt, hoe makkelijker het wordt om figuurtjes of andere leuke dingen uit te snijden.

Andere taarttips
Het is mogelijk om een monchou taart of kwarktaart langer dan twee dagen te bewaren maar dan moet je het gebak wel invriezen. Vries de taart dan in zonder garnering en zorg ervoor dat deze luchtdicht verpakt is. Zo kun je de taart ongeveer 3 maanden goed houden.