Een garage is vaak van een plat dak voorzien en één van de meest gebruikte dakbedekkingsmaterialen voor platte daken is bitumen. Bitumen is een product wat uit ruwe olie wordt vervaardigd en is ideaal als dakbedekking doordat het zeer makkelijk te verwerken is en het materiaal als eigenschap heeft dat het waterdicht is en duurzaam. Hierdoor is uw garage bedekken met een bitumen dakbedekking niet alleen een goedkope maar ook een praktische oplossing.

Waarom bitumen dakbedekking?

Doordat bitumen een vrij goedkoop materiaal is en ook nog eens makkelijk te verwerken, is het dak van uw garage bedekken met een bitumen dakbedekking vaak de goedkoopste optie die voorhanden is. Een bitumen dakbedekking zal ook vele jaren meegaan en het dak van uw garage in deze periode waterdicht houden. Zelfs als er sprake van een lekkage zou zijn dan is het vaak mogelijk om dit snel en goedkoop te repareren met een bitumen dakbedekking. Traditionele bitumen heeft echter een aantal nadelen als dakbedekking waardoor het slecht tegen blootstelling aan lucht en UV straling kan. Om deze redenen is er gemodificeerde bitumen ontwikkeld.

Gemodificeerde bitumen als dakbedekking

Door de nadelige eigenschappen van bitumen als dakbedekking wordt er meestal voor de bedekking van een garage dak gebruik gemaakt van gemodificeerde bitumen. Dit is bitumen gemixt met een ander product om zodoende de nadelige eigenschappen van bitumen, zoals de lage tolerantie voor lucht en UV straling en hebben van weinig elasticiteit en flexibiliteit, op te heffen. Zo is er bijvoorbeeld APP gemodificeerd bitumen wat een hoge bestendigheid heeft voor UV straling en lucht. Ook wordt er veel SBS gemodificeerd bitumen als dakbedekking gebruikt voor de grote mate van elasticiteit en flexibiliteit.

Een professionele dakdekker in Haarlem kan je gebaseerd op jouw specifieke situatie adviseren voor de beste keuze bitumen voor jouw garage of de keuze voor jou maken.