Costa Rica is een heerlijk exotisch vakantieland in Centraal-Amerika. Steeds meer reizigers vanuit Europa en Nederland besluiten hun vakantie in dit land door te brengen. Er zijn echter een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden voordat je een vakantie Costa Rica boekt.

Reisverzekering Costa Rica

Wanneer je een rondreis of vakantie Costa Rica boekt moet je met een aantal zaken rekening houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een goede reisverzekering hebt. Een reisverzekering voor Europa volstaat vanzelfsprekend niet. Zorg er dus voordat je een verzekering met werelddekking hebt wanneer je op vakantie Costa Rica gaat.

Annuleringsverzekering Costa Rica

Voor weinig geld kun je vaak ook een annuleringsverzekering voor je vakantie Costa Rica afsluiten. Dit is verstandig om te doen omdat er onverhoopt altijd iets kan gebeuren waardoor je niet op vakantie kunt. Kijk goed in de polisvoorwaarden voor welke situaties je wel en niet gedekt bent. Een annuleringsverzekering kost vaak maar een paar tientjes en wordt dus zeker aangeraden.

Inentingen voor vakantie Costa Rica

Daarnaast is het verstandig om voordat je op vakantie Costa Rica gaat de nodige vaccinaties te halen. Vaccinatie voor een vakantie of rondreis Costa Rica is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Vooral de prikken tegen DTP en hepatitas A worden aangeraden, vooral wanneer je tijdens een rondreis Costa Rica ook een tocht door het regenwoud maakt. Hier zijn de hygiëne voorzieningen vaak minder goed en is de kans op ziekte groter. Let op: een vaccinaties tegen gele koorts is wél verplicht wanneer je een week voor je vakantie Costa Rica in een gele koorts land bent geweest.