Een eiland waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, zonnen en ook wat geschiedenis kunt leren. Uiteraard hebben we het hier over het eiland Kos. Kos ligt in het zuid oosten van Griekenland vlakbij de Turkse kust. Wat maakt het nou dat dit eiland zo geschikt maakt voor een heerlijke (zon)vakantie naar Griekenland?

Allereerst is Kos een perfect eiland om te fietsen. Door de vele fietspaden en fietsroutes kan men zich gemakkelijk over bijna het gehele eiland begeven. Men kan op verschillende plekken huren en in tegenstelling tot de meeste landen zijn hier wel speciale fietspaden aangelegd. Met de zon op je hoofd is het een heerlijke manier om het eiland te ontdekken.

Kos is ook zeer geschikt om lekker te zonnen. Vanaf mei tot en met oktober is het eiland geschikt om te bezoeken voor een zonvakantie. Kos staat bekend om zijn prachtige lange witte stranden waar men heerlijk kan zonnen aan het blauw groene water van de middellandse zee. Men kan ook altijd een bootje huren om lekker op zee te genieten van het mooie weer dat Kos te bieden heeft.

Voor diegene die graag wat meer uit zijn vakantie haalt is er natuurlijk nog wel meer te beleven dan alleen fietsen en zonnen. Men kan de hoofdstad Kos bezoeken waar men genoeg bezienswaardigheden kan zien. Zo is hier de johannietersburcht, de mandrakihaven en een echte vismarkt te bezoeken. Ook kan men kiezen om een dagje naar Bodrum te gaan. Bodrum ligt op ongeveer 30 minuten varen van Kos vandaan. Hier kan men heerlijk winkelen en van de stad genieten.

Zoals u kan zien is er genoeg op en rondom Kos. Dit is natuurlijk nog niet alles wat er valt te beleven, daarvoor zult u toch echt zelf even een kijkje moeten gaan nemen. U kunt uiteraard een vakantie Griekenland boeken om van dit wonderschone stukje Griekenland te genieten. Vanuit Groningen, Eindhoven en Rotterdam kunt u in de zomermaanden enkele keren per week naar Kos vliegen.