Bijna alle mannen vinden het geweldig. Of het nu de open haard is, vuurwerk tijdens Oud en Nieuw of de barbeque: vuur maken is het helemaal.

Vuurschaal veilig gebruiken

Vuur is leuk, maar ook gevaarlijk. Daarom hier een aantal korte tips om ervoor te zorgen dat het leuk blijft en niet ontaard in een drama met alle gevolgen van dien:

  • De ondergond van de vuurschaal moet vlak zijn zodat de schaal niet om kan vallen en gevaar kan vormen voor omstanders of bijvoorbeeld uw meubilair.
  • Houdt de schaal goed bij. Controleer op roest en kleine scheurtjes alvoor u het vuur maakt. Door de enorme hitte loopt u kans dat deze beschadigingen voorkomen, dus check dit.
  • Veiligheidsmaatregelen treffen. Voorkomen is beter dan genezen. Wees er dus op bedacht dat het altijd mis kan gaan. Het is goed om een blusser ergens in de buurt te hebben of andere hulpmiddelen als een blusdeken. Dit kan de schade aanzienlijk beperken als het toch fout mocht gaan.
  • Let op met kinderen Kleine kinderen zien geen gevaar en voor u het weet is het te laat. Zorg ervoor dat er altijd iemand bij is die op de kleinste kinderen let en ze niet te dicht bij het vuur kunnen komen.
  • Uitmaken van het vuur De beste manier is om het vuur vanzelf uit te laten gaan. En anders met water en/of zand. Geen water erover gooien als u het heeft aangestoken met benzine!

Van alles mogelijk met de vuurschaal

Met vuur kunt u vele kanten op. Zo is het na zonsondergang nog heerlijk toeven bij het vuur in de tuin. En bedenk ook dat het niet alleen voor de zomer geldt. Steeds populairder zijn zogenaamde winterbarbeques. Op de ergste kou is eenvoudig te kleden en voor warme handen bent u verzekerd als u gezellig om het vuur staat.