Je hebt misschien eindelijk de knoop doorgehakt om te verhuizen naar het buitenland, nu moet er alleen nog een hele hoop geregeld worden. Een belangrijk onderdeel is al je spullen verhuizen naar dit prachtige land. Meestal verlopen emigraties via een verhuisbedrijf, maar dit is over het algemeen best prijzig. Er zijn wel manieren om de prijs te drukken, je zou zelfs om kosten te besparen de verhuizing zelf kunnen organiseren. Omdat je bij een verhuizing naar Zweden wel binnen de EU blijft  hoef je geen invoerrechten te betalen over je inboedel.

Waarom een verhuisbedrijf?

Zoals hierboven aangegeven brengt het inhuren van een verhuisbedrijf flink wat kosten met zich mee, toch zijn er veel redenen om de verhuizing uit te besteden aan een internationaal verhuisbedrijf.

Emigreren brengt een hele papierwinkel en organisatie met zich mee, je hebt het hier waarschijnlijk al druk genoeg mee. Er zijn natuurlijk meerdere redenen om niet zelf te verhuizen:

  • Je bespaart tijd wanneer je de verhuizing uit handen geeft. Je kunt je tijd goed gebruiken voor het regelen van andere dingen voor de emirgatie.
  • Bij verhuizen naar Zweden heb je het over een lange afstand die moet worden afgelegd, niet alle wegen zijn even makkelijk en daarom kan het wel prettig zijn als je goederen verzekerd zijn.
  • Een verhuisbedrijf heeft inzicht in het inladen van een verhuiswagen. Dit ziet er misschien makkelijk uit, maar hun jarenlange ervaring zorgt ervoor dat je spullen direct op de goede plek staan en dat de ruimte optimaal benut wordt.

Hoeveel kost verhuizen naar Zweden?

Wil je fullservice, op de door jouw uitgekozen datum en zonder ruimte te delen verhuizen naar Zweden? Dan moet je rekening houden met ongeveer 7000 tot 9000 euro. Wil je graag geld besparen? Lees dan onderstaande tips eens. Je kunt door deze tips op te volgen al verhuizen naar Zweden voor gemiddeld 3500 tot 4500 euro.

De vrachtwagen delen

Er verhuizen natuurlijk vaker gezinnen naar Scandinavië. Soms kun je een hoop kosten besparen wanneer je ervoor kiest een vrachtwagen te delen met een ander gezin. Je bent dan wellicht wat minder flexibel met het kiezen van data, maar je kunt hier wel veel voordeel uithalen.

Minder spullen

Vaak wordt een offerte gebaseerd op het volume aan spullen dat je mee wilt nemen. Kijk daarom eens goed of je alles wel nodig hebt? Is het niet voordeliger om sommige dingen opnieuw aan te schaffen in Zweden? Zijn er misschien spullen die je niet meer gaat gebruiken of die toch toe zijn aan vervanging?

Zelf voorbereiden

Om kosten te besparen kun je ervoor kiezen om zelf je spullen in te pakken, zo kun je ook alles nog een keer uitzoeken om te kijken of er misschien nog iets weggegooid kan worden.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf alles te lossen op bestemming. Zo bespaar je op personeelskosten, want er hoeven minder mensen mee te reizen naar Zweden.

Vraag meerdere offertes aan

Zoals bij alles geldt ook hier dat je verschillende offertes aan moet vragen om tot een mooie prijs te kunnen komen. Vergelijk verschillende bedrijven, hun voorwaarden en de prijs.
Voor meer informatie over verhuizen naar Zweden kijk je op: http://www.dejongverhuizingen.com/verhuizen-naar-zweden/