Als je gaat verhuizen is dit waarschijnlijk een drukke tijd. Je hebt namelijk veel te regelen en te doen. Met een beetje geluk ontvang je hierbij hulp van je naasten. Als er een aantal mensen voor je klaar staan om je te helpen met de verhuis, maakt dit het een stuk makkelijker. Echter kun je natuurlijk ook prima zelf verhuizen. Het is wel zo handig als je even duidelijk voor jezelf bedenkt wat er allemaal moet gebeuren en wat je allemaal moet regelen. Dit kan veel stress voorkomen.

Verhuisdozen inpakken

De verhuis begint natuurlijk met het inpakken van alle spullen. Vaak is dit toch altijd meer dan je denkt. In de loop van de tijd heb je meestal heel wat spulletjes verzameld. Het is verstandig om deze allemaal eens af te gaan. Je kunt namelijk heel wat spullen weggooien die je toch niet meer gebruikt. Als je ze toch inpakt, heb je er na de verhuis alleen maar nadeel van. Deze spullen moeten namelijk weer worden uitgepakt, een plek voor worden gezocht, en ze worden toch niet gebruikt. Zorg er dus voor dat je alle onnodige spullen weggooit voor je gaat verhuizen. Zo heb je een goed begin in je nieuwe huis met alleen spullen die je ook echt gebruikt.

 

Verder is het verstandig om de verhuisdozen logisch in te delen. Stop dus de spullen die bij elkaar in huis staan, ook samen in een doos. Dit scheelt tijd met zowel het inpakken en het uitpakken. Een doos voor spulletjes uit de slaapkamer, een doos voor spulletjes uit de badkamer en ga zo maar door. Markeer de dozen ook duidelijk door er een heldere omschrijving op te zetten. Zo weet je wat er in de dozen zit en kun je dit dus makkelijk terugvinden.

Vervoer

Het vervoer moet ook geregeld worden. Je kunt bijvoorbeeld een bakwagen huren bij Quality Car Rent. In deze bakwagen kun je al jouw meubels en verhuisdozen in kwijt. Zo kun je al je spullen veilig en comfortabel vervoeren van je oude naar je nieuwe huis.


Natuurlijk kun je ook een heel verhuisbedrijf inhuren, waarbij verhuizers je komen helpen. Zij zorgen er dan voor dat je spullen op de plek van bestemming terecht komen. Als je dit liever zelf doet, is het huren van een bakwagen een goede keus.

Verhuiskaartjes

Er moeten nog veel meer dingen worden geregeld, behalve het verhuizen zelf. Zo moet je je adreswijzigingen doorgeven en verhuiskaartjes sturen. Misschien heb je wel ergens een adressenlijst liggen van bijvoorbeeld de feestdagen, en anders moet je deze samenstellen. Je kunt makkelijk verhuiskaartjes laten drukken met het adres van je nieuwe huis erop en de datum wanneer je er gaat wonen. Zo hoef je deze niet allemaal zelf te schrijven.